20 Ianuarie 2009 publicat în Familie 5 share-uri

In cadrul cununiei religioase mirii trec prin mai multe momente care au un simbol deosebit. Lumanarile aprinse simbolizeaza puterea sufleteasca a celor doi miri, dragostea lor unul pentru celalalt, focul iubirii. Totodata lumanarile de cununie reprezinta modelul luminos al nasilor ca parinti spirituali ai proaspatului cuplu ce au rolul de a-i calauzi pe cei doi miri de-a lungul vietii.

Se spune ca nu te poti numi casatorit daca nu ai realizat alaturi de jumatatea ta si cununia religioasa. Chiar daca actele atesta faptul ca formati o familie, totusi cununia religioasa este cea care uneste spiritual un cuplu, cea care da binecuvantarea si le lumineaza calea celor doi.

In cadrul cununiei religioase mirii trec prin mai multe momente care au un simbol deosebit.

Cununiile

Acestea sunt un fel de coroane pe care preotul le aseaza mirilor in semn de incununare de-a lungul vitii pe ale carei carari vor pasi impreuna. De asemenea cununiile au un aer imparatesc, caci mirii sunt tratati astfel in ziua unirii lor spirituale, pasind pentru prima data impreuna in imparatia dragostei.

De obicei cununiile sunt facute din metale pretioase si simbolizeaza de asemenea incununarea mirilor cu vortutile celuilalt.

Cununia este prin excelenta de natura bisericeasca, pentru ca uneste spiritual un barbat si o femeie care de obicei apartin aceleiasi credinte. Cununia religioasa are valoare vesnica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Paharul mantuirii

In cadrul cununiei religioase preotul le ofera mirilor sa bea dintr-un pahar cu vin rosu sfintit si gusta de trei ori din el alaturi de o felie de paine sau cozonac. Aceste trei gustari simbolizeaza comuniunea dintre cei doi de-a lungul vietii, trecerea impreuna peste greutatile si bucuriile pe care le vor intampina.

Lumanarile de cununie

Lumanarile aprinse simbolizeaza puterea sufleteasca a celor doi miri, dragostea lor unul pentru celalalt, focul iubirii. Totodata lumanarile de cununie reprezinta modelul luminos al nasilor ca parinti spirituali ai proaspatului cuplu ce au rolul de a-i calauzi pe cei doi miri de-a lungul vietii. Mai apoi, mirii la randul lor vor deveni un model pentru copiii lor, de aceea ei sunt cei care ies din biserica cu lumanarile de cununie aprinse.

Fiecare traditie este plina de simbolurile sale, insa slujba de unire spirituala a cuplului este de o frumusete deosebita si puternic incarcata cu simboluri.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Sursa: Grace.ro.

Citeste si alte articole pe Grace.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Nuntile de vis ale vedetelor in 2008

Luna de miere in orasele luxului

Cele mai emotionante momente la nunta - Forumul Grace


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri