3 Aprilie 2015 publicat în Familie 42 share-uri

In acest interviu se gasesc raspunsurile la cele mai multe intrebari ale viitorilor parinti despre celulele stem, articolul oferind informatii pretioase incepand cu alegerea bancii de celule stem si culminand cu procedura in caz de insolventa. Veti gasi de asemenea informatii despre utilitatea celulelor stem, dar si despre boli vindecate prin folosirea acestor celule atat de speciale.

In cazul unei sarcini gemelare sunt necesare mai multe kit-uri de recoltare?

Desigur, pot fi necesare mai multe kituri, cate unul pentru fiecare copil.

Recoltarea poate avea loc in orice spital? Dar in cazul mamicilor care hotarasc sa nasca acasa?

Recoltarea se efectueaza in orice spital dotat si autorizat corespunzator pentru nastere. Conform legislatiei existente, actul recoltarii de celule stem la nastere trebuie efectuat in unitati medicale autorizate de personal autorizat.

Se poate realiza recoltarea atat in cazul naterilor naturale, cat si in cazul celor prin cezariana?

Desigur, deoarece nu conteaza tipul nasterii, manevra fiind aplicata asupra cordonului ombilical.

Care sunt criteriile dupa care viitorii parinti ar trebui sa se ghideze in alegerea unei banci de celule stem?

Recomand in primul rand sa aleaga o banca autorizata in Romania prin ordin de ministru, adica o banca ce poate stoca in tara. Cu cat celulele stem ajung mai repede in banca, cu atat viabilitatea lor este mai mare, nemaivorbind si de faptul ca o astfel de banca are cu totul alte investitii si responsabilitate in acest domeniu, detinand autorizatiile necesare. In acelasi timp disponibilitatea lor la nevoie se supune legilor romanesti si este imediata. Ganditi-va ce ar insemna sa ai nevoie de ele peste cativa ani, sa fie stocate intr-o alta tara, sa nu mai existe interlocutorul intermediar din Romania cu care ati incheiat contractul si sa incepi sa porti o corespondenta intr-o alta limba cu banca la care sunt stocate. Si care se supune legislatiei de acolo. Si pe care nu ii poate obliga nimeni sa iti raspunda intr-un anumit termen, daca iti raspund. Si daca nu iti raspund, ce faci? Trebuie sa te duci pana acolo. Ganditi-va ce costuri pot aparea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Caria dentară – ce este și cum se tratează

Vizita in banca de celule stem poate raspunde multor intrebari, asa ca recomand din nou ca viitorii parinti sa isi pregateasca o lista de intrebari si sa faca o astfel de vizita. Sa vada la cine isi incredinteaza pretiosul material biologic si cu cine incheie un contract pe o asa mare perioada.

Apartenenta bancii la un grup european sau international, din nou poate reprezenta un criteriu de alegere. Si mai important este ca banca sa aiba deja probe eliberate si utilizate cu succes, fiind singurul lucru ce valideaza in mod real procedurile si metoda de stocare. Daca nu exista astfel de rezultate sa ridice un semn de intrebare.

Iar pretul sa fie ultimul aspect in acest proces de decizie. Degeaba platesti putin pe un lucru daca nu faci nimic cu el.

Desi este o intrebare mai putin optimista, totusi sunt multi parinti care ar dori sa stie ce se intampla cu probele recoltate in cazul in care banca aleasa intra in faliment?

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Este o intrebare foarte corecta, iar in aceasta perioada chiar se discuta mult in acest sens, dat fiind si cererea unei banci de celule stem din Romania de a intra in insolventa. Ce spuneam mai devreme – apartenenta la un grup mai mare poate rezolva aceasta problema caci alti membri din grup pot prelua probele fara problema. Din fericire Biogenis este parte din Famicord (vezi www.famicord.eu) cu multiple locatii de stocare in Europa. La noi chiar prin contractul de baza, valabil de cativa ani, este asigurata automat preluarea probei intr-un astfel de caz nefericit.

Un interviu realizat de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri