3 Aprilie 2015 publicat în Familie 42 share-uri

In acest interviu se gasesc raspunsurile la cele mai multe intrebari ale viitorilor parinti despre celulele stem, articolul oferind informatii pretioase incepand cu alegerea bancii de celule stem si culminand cu procedura in caz de insolventa. Veti gasi de asemenea informatii despre utilitatea celulelor stem, dar si despre boli vindecate prin folosirea acestor celule atat de speciale.

Ce se intampla daca proba recoltata este contaminata?

Intr-un astfel de caz mai rar, proba fie este descalificata imediat (daca este contaminata cu virusul HIV sau cu Lues) fie este supusa unor etape suplimentare diagnostice si/sau de confirmare si, in functie de tipul si/sau gradul contaminarii rezultate se decide continuarea pastrarii ei sau distrugerea acesteia.

Se pot recolta celule stem din placenta si de la mamicile cu virus hepatitic B sau C? Care sunt contraindicatiile recoltarii de celule stem?

Se pot recolta celule stem la nastere si in cazul in care mamicile cu virus hepatitic B sau C deoarece transmiterea acestora la nou nascut nu este obligatoriu sa se intample. Ulterior se parcurg unele etape de analiza si se poate determina daca sangele de cordon ombilical poarta sau nu aceste tipuri de virusuri. Contraindicatii absolute sunt, precum am amintit la intrebarea precedenta, prezenta virusului HIV sau contaminarea cu Lues.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Caria dentară – ce este și cum se tratează

Ce afectiuni pot fi tratate astazi folosind celule stem? S-a realizat vindecarea efectiva a vreunei boli folosind aceste celule?

Celulele stem hematopoietice se pot folosi in tratarea unui numar de peste 70 de afectiuni, in special ale sangelui. Chiar primul transplant cu celule stem hematopoietice recoltate la nastere din sangele de cordon ombilical a fost unul de succes. Acesta a fost realizat in 1988 intr-un caz de anemie Fanconi, iar pacientul este sanatos si traieste si acum. Intre timp au fost realizate cu succes peste 30.000 de transplanturi cu celule stem recoltate la nastere din cordonul ombilical.

In urma unor transformari, celulele stem mezenchimale pot regenera tesuturi (miocard, tesut hepatic, epidermic etc), avand o mare perspectiva de utilizare in medicina regenerativa, considerata medicina viitorului. In plus, chiar la acest moment se utilizeaza cu succes in tratarea bolii de “grefa contra gazda” ce apare in urma efectuarii unui transplant alogen (adica intre indivizi diferiti) cu celule stem hematopoietice. De aceea este bine a se recolta impreuna la nastere.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

In viitorul apropiat celulele stem se vor putea folosi in cazuri de deteriorare a Sistemului Nervos Central (maladia Parkinson, Alzhaimer, scleroza multipla, leziuni pediatrice cerebrale), boli autoimune, diabet, infarct miocardic.

Celulele stem recoltate pot fi utilizate si pentru alti membri ai familiei?

Desigur. De altfel, o buna parte dintre transplanturile realizare in grupul nostru de banci de celule stem, sunt realizate in acest mod. In total exista acum efectuate cu succes 31 de transplanturi in grupul din care facem parte, Biogenis participand si la prima cooperare international europeana in ceea ce priveste transplantul reusit de celule stem mezenchimale recoltate la nastere din cordon, fapt atestat in revista Societatii Americane de Hematologie!

La ce riscuri sunt supusi mama si copilul in momentul recoltarii sangelui din cordonul ombilical?

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Recoltarea se face de catre personalul medical care asista nasterea. Se face din cordonul ombilical, la momentul nasterii, dupa ce copilul a fost predat neonatologului. Astfel nu exista un risc direct nici pentru mama, nici pentru copil, se face bineinteles fara durere, recoltarea dureaza cateva minute si presupune o manevra foarte simpla. Se pune la dispozitia personalului medical o trusa completa ce contine absolut tot ce este necesar pentru efectuarea in deplina siguranta a aceastei operatiuni simple.>>Citeste continuearea...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri