Am alcatuit un top al celor mai neobisnuite prenume intalnite in Romania. Iata-l!

Pentru fiecare parinte, copilul lui este cel mai cel, iar parintii isi doresc ca cel mic sa fie unic. Alegerea unui nume rar este rezultatul acestei dorinte a parintilor ca micutii lor sa fie recunoscuti ca „cei mai cei”.

Sursa de inspiratie cand vine vorba de alegerea numelui difera, insa motivatia principala ramane aceeasi.

Intrebarea este, cat de incantat va fi copilul, peste ani, de numele pe care il poarta. Un nume rar poate starni unele neplaceri cum sunt mirarea colegilor de scoala, pronuntarea gresita de catre unele persoane, dificultati in scrierea si citirea numelui de catre altii.

Am alcatuit un top al celor mai neobisnuite prenume intalnite in Romania. Iata-l!

Fara sa dam nume, spunem ca Aela, Alexia Margot, sau Aris Melkior sunt numele copiilor a doua vedete locale bine cunoscute publicului larg.

Prenume de inspiratie spaniola

Invazia de telenovele de pe piata romaneasca si-a pus si ea amprenta asupra preferintelor romanilor cand vine vorba de alegerea numelor copiilor lor. Mario, Giulia si Andreas sunt frecvent intalnite, la fel ca Alesia, Diego, Alejandro, Juana sau Paolo.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Nume biblice pentru copii si de alte inspiratii

Andrei, George sau Ioana sunt prenume „traditionale” romanesti, purtate de un numar mare de persoane. Calendarul crestin ortodox ofera insa numeroase alte idei.

Efrem pare sa castige teren in ceea ce priveste numele de baieti, iar Domnica este o alegere viabila in cazul unei fetite.

Caius, Alfred sau Stejarel ii pot de asemenea da batai de cap copilului, odata ce va intra in colectivitate.

Citeste mai multe despre nume de copii in Clubul Bebelusilor.


Foto homepage: Copii, fericire via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri