Divortul intr-o familie cu copii - Ce trebuie sa faci pentru ca si tie, si copilului tau sa va fie bine? Expertii cad de acord asupra a doua recomandari:

Casnicia ta nu mai merge. Poate exista probleme serioase: abuz de alcool, violenta, relatii extraconjugale. Sau poate pur si simplu lipsa de timp si lipsa de comunicare v-a facut sa va indepartati unul de celalalt si sa nu mai reusiti sa va regasiti. Care este urmatorul pas, in situatia in care aveti copii?

Odinioara, mama te-ar fi sfatuit sa ramai alaturi de „barbatul tau” pentru ca „asa bun, rau cum e, e al tau”. Pentru ca pe vremea ei, era destul de putin probabil sa ai vreo sansa reala sa te recasatoresti, iar parintii vitregi erau aproape mereu niste veritabili capcauni.

Trendul actual este sa nu stai pe ganduri prea mult inainte de a iesi dintr-o casnicie care nu mai merge. Feminismul care ne ghideaza in prezent, ne indeamna sa ne punem pe primul loc, pe principiul ca o mama nefericita inseamna musai un copil nefericit, in timp ce mama fericita garanteaza fericirea copilului sau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Psihologii sunt de parere ca adevarul este mereu pe la mijloc. Ambele extreme prezentate mai sus sunt nocive si lucreaza impotriva copiilor implicati in situatia in care parintii lor iau in calcul posibilitatea divortului.

In cel putin o privinta, exista un consens: copiii nu trebuie sa traiasca intr-o situatie abuziva.

Divortul intr-o familie cu copii - Ce trebuie sa faci, pentru ca si tie si copilului tau sa va fie bine?

Nu putem sa iti raspundem la aceasta intrebare! Expertii cad de acord asupra a doua recomandari:

Daca in ciuda eforturilor voastre, s-a ajuns totusi la un divort, binele copilului trebuie sa primeze si el trebuie sa beneficieze de tot sprijinul posibil pentru a depasi aceste momente extrem de dificile pentru el. Parintii trebuie sa lase deoparte animozitatile si sa colaboreze pentru a se asigura de acest lucru. Consultarea unui psiholog specializat este o idee buna, de asemenea.

Daca ati decis sa ramaneti impreuna in ciuda dificultatilor, scoateti-va din minte gandul ca ati facut-o „pentru copil”. Decizia nu trebuie nici o clipa privita ca pe un sacrificiu, iar copilul nu trebuie niciodata sa ajunga sa poarte vina sau responsabilitatea acestei decizii pe care ai luat-o.

Citeste mai multe in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto homepage: Despartire, separare @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri