23 Ianuarie 2015 publicat în Familie 47 share-uri

Vestea ca urmeaza sa ai un copil sau mai multi te face cea mai fericita persoana din lume. Viata ti se schimba din acel moment.Visele devin acum realitate iar planurile sunt marete si multe pe lista. Ce anume poate schimba transforma aceasta fericire intr-o ingrijorare? Nasterea prematura.

Un articol de Diana Gamulescu - Experta Garbo.ro

www.micolino.ro

_____

Specialistii sustin prin cercetarile efectuate ca aproximativ 1 din 8 copii se naste prematur în SUA si 1 din 10 în întreaga lume. Fenomenul este alarmant in lume si orice femeie inainte de a deveni mama ar trebui sa fie la curent cu pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a nu face parte din aceste statistici.

Iata 8 moduri prin care poti sa reduci riscul de a naste prematur

Iata cateva cai de prevenire a nasterii premature:

1. Stop fumatului!

Spuneti stop fumatului. Desi pare greu de realizat, cu totii stim ca dependenta se trateaza cu eforturi uriase. Trebuie sa fiti motivate si sa va ganditi la sanatatea voastra si a bebelusului/bebelusilor vostri. Medicii sustin ca fumatul se numara printre primele cauze ce declanseaza o nastere prematura. Renunta definitiv la fumat pe perioada sarcinii dar si dupa (atata timp cat alaptezi) pentru ca reducerea numarului de tigari nu imbunatateste deloc situatia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Foto: Shutterstock.com; femeie, gravida, femeie gravida

2. Efectuati analizele curente

Efectuarea analizelor curente si pe cele obligatorii, decontate de Casa de Asigurari. Este esential si vital sa va monitorizati sarcina si sa efectuati analizele de rutina. O sarcina urmarita frecvent scade riscul unei nasteri premature. Din pacate, in Romania, in mediul rural doar o mica parte din femeile insarcinate isi fac analizeze obligatorii.

3. Respectati indicatiile medicale

3. Este foarte important sa respecti TOATE indicatiile medicale pentru a preveni o nastere prematura, mai ales in randul sarcinilor cu multipleti, dar nu numai: mersul prelungit pe jos sau statul mult in picioare, mersul la servici, odihna la pat atunci cand se impune etc.

4. Exercitii si miscare fizica

Exercitii si miscare fizica. Aici intra o serie de activitati pe care le poti face tinand cont de sfaturile medicilor (inot, yoga, mersul pe jos).

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Caria dentară – ce este și cum se tratează Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

5. Vizita regulata la medicul stomatolog

Vizita regulata la medicul stomatolog. Sigur aveti in cap intrebarea ”cum poate provoca o nastere prematura o carie dentara?” Nu este vorba despre acest lucru. Cavitatea bucala si implicit dantura poate ascunde diverse bacterii care pot acuza o serie de infectii. Aceste infectii (pe care nu le stim si nu le observam cu ochiul liber) aduc schimbari hormonale puternice ceea ce reprezinta un risc pentru femeile insarcinate.

6. Nu ezitati sa-i adresati medicului toate intrebarile care va framanta. Momentul cel mai potrivit este la ecografia de 20 de saptamani. La aceasta varsta se poate diagnostica o malformaţie congenitala a inimii si alte disfunctionalitati care cresc riscul de nastere prematura.

Foto: Shutterstock.com; femeie gravida


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri