4 Decembrie 2014 publicat în Familie 2 share-uri

Specialistii ne prezinta cateva repere importante pentru ca parintii sa poata identifica sursa durerii de la primele simptome ale acesteia:

* Materialul este realizat cu sprijinul Prof. Dr. Evelina Moraru - medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria”, Iasi

Pana cand copiii implinesc varsta de aproximativ patru ani si pot spune exact ce ii doare, parintii nu pot identifica cauzele durerii copiilor mici decat cu ajutorul medicului de familie si al pediatrului. Este important ca parintii sa apeleze la specialist pentru a identifica in mod corect cauzele disconfortului pe care cei mici il resimt atunci cand ii doare ceva.

Iata cateva dintre posibilele cauze care pot genera senzatia de durere la copilul mic:

Eruptia dentara

Primii dintisori apar de obicei in jurul varstei de 6 luni, nefiind o regula general valabila pentru toti copiii. In cazul unora dintre ei, procesul de crestere a dintilor incepe abia dupa varsta de 1 an.

Semnele sunt diferite de la un copil la altul, iar printre cele mai frecvente se numara: stare subfebrila sau febra, starile de agitatie din timpul noptii, inflamatia de la nivelul gingiilor. In aceasta perioada, copilul este irascibil, plange destul de frecvent, produce o cantitate mai mare de saliva decat in mod normal si are tendinta de a incerca sa-si atenueze durerea prin introducerea degetelor in gura.

„Pentru a ameliora simptomele asociate eruptiei dentare, parintii pot folosi geluri calmante pentru a diminua inflamatia gingiilor. De asemenea, efectul acestora este mai rapid atunci cand gingiile sunt si masate usor cu degetul. Un alt lucru pe care il pot face e sa lase bebelusii sa muste dintr-un inel rece, de plastic, pentru cresterea dintilor, racit in prealabil in frigider si sterilizat. In cazul in care durerile sunt puternice, sau daca apar starile febrile, parintii le pot administra copiilor medicamente cu triplu efect: antipiretic, analgezic si anti-inflamator – disponibile atat sub forma de suspensie cu gust placut de portocale sau de capsuni, cat si sub forma de supozitoare.” recomanda Prof. Dr. Evelina Moraru - medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc?

Otita

Mai mult de doua treimi dintre copii dezvolta cel putin un episod de otita medie acuta inainte de varsta de 3 ani. Cele mai des intalnite simptome ale otitei sunt durerea, tendinta copilului de a-si freca urechea mai des, eventual secretiile care se scurg din ureche si starile de nervozitate.

„Daca bebelusul a contractat o infectie a urechii, le recomand parintilor sa monitorizeze evolutia acesteia sub supravegherea medicala, deoarece, netratata corespunzator, otita poate avea consecinte severe, in unele cazuri ducand chiar la pierderea acuitatii auditive. Este posibil ca astfel de infectii sa impuna si administrarea de antibiotice - doar medicul, in urma consultului medical, poate decide tratamentul adecvat. De asemenea, analgezicele pe baza de ibuprofen calmeaza durerea resimtita de copil, reducand si inflamatia asociata otitei. Acestea pot fi administrate incepand cu varsta de trei luni, respectand indicatiile de dozaj mentionate in prospect. Datorita formulei pe care o contin, efectul lor dureaza pana la opt ore.” completeaza Prof. Dr. Evelina Moraru.

Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

Foto int: Durere de dinti bebe, Shutterstock

Foto homepage: Mama, copil @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri