De ce ajungem oare in relatii disfunctionale? La inceput, dragostea este cu fluturi in stomac, dragostea te face sa il vezi acoperit de un strat de poleiala stralucitoare... pentru ca, dupa trecerea timpului sa intelegi ca poate, din nou (ooof!) a fost o GRESEALA.

"De ce ma atrag barbatii rai?", ma intreba cu lacrimi in ochi o prietena. Nu sunt psiholog, dar am cautat la randul meu, tot felul de raspunsuri si cel mai deosebit si interesant ii apartine lui Shelly Bullard.

Raspunsul terapeutei Shelly Bullard mi s-a parut cel mai potrivit si cumva, o sinteza de idei psihologice si spirituale care ne pot ajuta sa ne dam seama de ce ne gasim adesea in situatia de a ne indragosti iar si iar fix de cine nu trebuie!


"De ce ma atrage barbatul care nu este cel mai bun pentru mine?"

- Pentru ca sinele tau ranit atrage aceasta persoana.

Cu totii avem doua parti: Egoul sau Sinele ranit si Sinele Spiritual (sinele superior, sinele adult, sufletul).
Sinele ranit (Egoul) te face sa te simti incompleta. Iti pune la indoiala valoarea si calitatile; te face sa nu te simti intreaga si te face sa te simti imperfecta din multe puncte de vedere. Sinele ranit se indoieste mereu, intrebandu-se daca cu adevarat merita iubirea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY Împreună în arte și simțiri

Dar avem si un Sine spiritual. Acesta este sinele tau superior, este esenta sufletului tau. Este acea parte din tine care este conectata la iubire, adevar, intelepciune si pace interioara. Sinele tau superior stie, fara sa puna la indoiala, cat de valoroasa esti si cat de mult meriti sa fii iubita. In multe moduri, este chiar opozitia Egoului!

In viata, operam prin intermediul celor 2 perspective. Din nefericire, multi operam mai degraba din perspectiva egoului. Asta fiindca ne simtim insignifianti si neputinciosi...

Egoul cauta sa isi acopere golurile folosindu-se de validarea si laudele venite din exterior. El crede ca va obtine fericirea atunci cand va avea mai multi bani, un partener mai bun, o casa mai buna, vacante mai frumoase, haine mai scumpe, etc…

Dar nu este nicicand fericit. Nu pentru mult timp, in orice caz. Pentru ca natura definitoarie a egoului este aceea de a se simti incomplet. Astfel, majoritatea oamenilor traiesc prin perspectiva egoului care ne face sa credem ca ceva ar lipsi din vietile noastre. Viata prin lentila egoului nu este prea amuzanta.
Cand vine vorba despre relatiile romantice, egoul este activat la potential maxim. Relatiile sunt locul unde traiesc ranile noastre cele mai adanci.

McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Apivita România a marcat un nou început

Cu totii ne-am simtit dezamagiti si raniti de relatii din trecut; pastram amintirea acestor rani din copilarie in viata adulta (adesea in mod inconstient). Daca o rana din copilarie este inca activa in tine, vei atrage oameni care vor scoate in evidenta acel sentiment, acei oameni care il vor recrea. De exemplu, daca rana ta are legatura cu faptul de a te fi simtit respinsa si nevazuta in copilarie, este posibil sa te simti la fel in timpul relatiilor tale adulte. Subconstientul tau este programat astfel incat vei atrage persoane care vor activa acele rani. Motivul este acela ca tu sa cresti.

Si este o parte frustranta a procesului de evolutie! Chiar daca este frustrant, trebuie sa vezi lucrurile asa: retraiesti aceleasi rani pentru a le vindeca. Nu putem sa vindecam acele lucruri pe care nu le simtim sau vedem; nu putem sa vindecam aspectele neconstientizate ale sinelui ranit.

Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering

Aminteste-ti mereu: Sinele superior este acela care detine adevarul in ceea ce te priveste. Stie cat esti de valoroasa, uimitoare, capabila si puternica. Prin lentilele Sinelui superior esti un intreg. Da, esti o fiinta umana cu imperfectiuni; dar adevarul de ansamblu este acela ca esti un suflet.

Esti frumoasa.
Esti importanta.
Esti speciala.
Esti iubire.

Aceste lucruri le stie sinele tau superior despre tine – si vrea sa iti amintesti in orice clipa.

Citeste mai departe>>>

Foto homepage: Shutterstock.com; cuplu, relatie

Foto int. art: cuplu, relatie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri