28 Octombrie 2014 publicat în Familie 306 share-uri

Un barbat care recunoaste munca neplatita de acasa – Acest tata s-a saturat sa tot auda oameni care ii spun cat de norocoasa este sotia lui fiindca sta acasa sa creasca copiii si nu munceste. Iata care este mesajul sau pentru toti acesti oameni:

„Mi s-a intamplat de doua ori intr-o saptamana si in ambele cazuri a fost vorba despre femei – iar ele ar trebui sa stie cel mai bine, la naiba!

Saptamana trecuta, eram la farmacie si o femeie s-a apropiat prietenoasa de mine.

„Buna! Ce fac cei mici?”

„Minunat! Sunt foarte bine, multumesc de intrebare.”


„Ma bucur sa aud. Dar sotia ta? S-a intors deja la serviciu?”


„Pai munceste din greu acasa, ca sa aiba grija de copii. Dar nu se mai intoarce in campul muncii, daca la asta te referi.”


„O, ce tare! Trebuie sa fie dragut pentru ea!”



„Tare? E foarte grea munca ei. E o munca ce aduce recompense, da. Dragut? Nu tot timpul.”

Asta nu a fost spusa chiar asa, pe fata. A fost doar un mod subtil de a fi condescendent.
Urmatorul incident s-a petrecut intr-o cafenea. A inceput in acelasi stil. Un schimb prietenos despre cum mai merg lucrurile cu bebelusii. Conversatia a derapat cand femeia m-a lovit cu urmatoarele:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor

„Adica sotia ta ramane acasa permanent?”

„Pai, pentru viitorul ce se intrevede, ramane acasa sa creasca copiii. Da.”

„Mda, al meu are 14 ani acum. Dar am avut o cariera in acelasi timp. Nu pot sa imi imaginez ce ar fi insemnat sa fiu o mama care sta acasa sa aiba grija doar de copii. As fi devenit atat de anxioasa. (CHICOTELI) Ce FACE toata ziua?”


„Oh, pai de toate. Tu ce faci toata ziua?”


„…Eu? Ha! Muncesc!”


„Sotia mea nu se opreste o clipa din munca. Pana la urma, este dupa-amiaza si ne aflam amandoi intr-o cafenea. Sunt convins ca sotiei mele i-ar placea sa aiba timp sa bea o cafea. E dragut sa iei o pauza, nu?”

Conversatia s-a sfarsit mult mai putin amical decat a inceput.

Nu vreau sa cauzez suparari femeilor care muncesc in afara casei

Uite, nu vreau sa cauzez suparari femeilor care muncesc in afara casei. Inteleg ca multe dintre acestea sunt fortate sa o faca fiindca sunt mame singure, sau pentru ca venitul nu este de ajuns pentru nevoile financiare ale familiei. Sau poate aleg sa munceasca fiindca pur si simplu asta isi doresc sa faca. E foarte bine. De asemenea inteleg ca majoritatea femeilor „profesionale” nu sunt pompoase si nepoliticoase cum au fost cele pe care le-am intalnit recent.

Vreau doar sa arat in ce societate materialista, intoarsa pe dos, traim si sa ii spun: „INDREAPTA-TE, LA NAIBA, SOCIETATE”

Foto int. art.: Shutterstock.com; mama, copil

Foto homepage: Shutterstock.com; familie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri