2 Septembrie 2014 publicat în Familie 13 share-uri

Centrul Gifted Education a inceput selectia, pana in data de 30 septembrie 2014, pentru Scoala de Excelenta, prima scoala dedicata in exclusivitate copiilor supradotati (4-13 ani) si adolescentilor cu abilitati inalte (13-18 ani).

Programul academic face parte din cel mai amplu proiect realizat in Romania, dar si pe plan international, de sustinere a copiilor supradotati, si a fost lansat in tara noastra in 2010.

In acelasi an, 835 de copii din Romania au fost testati in cadrul Proiectului Pilot de Testare a Inteligentei copiilor la nivel international, iar 40% dintre acestia (338 de copii) au fost identificati cu intelect superior.

Totodata, acelasi studiu a aratat ca 63% din participantii la testarea internationala au obtinut scoruri ce ii situeaza in primii 5-10% dintre copii de aceeasi varsta, ceea ce denota un intelect de nivel superior sau capacitati intelectuale peste medie. Procentul este cu atat mai important cu cat acesta semnalizeaza nevoia educatiei diferentiate si a unor politici educationale care sa sustinta valorificarea potentialului inalt al acestor copii, conform Recomandarii 1248/1994 a Parlamentului European si a Legii 17/2007 care prevede educatia copiilor si tinerilor cu potential inalt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC

Selectia consta intr-o serie de teste internationale, o evaluare comportamentala si interviuri, pentru copiii de peste 5 ani, iar pentru grupa 4-5 ani, selectia consta intr-un test international si un interviu. Odata admisi la Scoala de Excelenta, copiii vor beneficia de un continut avansat al curriculei, de folosirea de metode de invatare accelerata si invatare rapida, de utilizarea abilitatilor inalte de gandire, a gandirii critice, globale, holistice, implicarea tuturor inteligentelor multiple si a tuturor simturilor in invatare, invatarea prin dezbatere, dialog, grupuri de discutie si centrarea educatiei pe practica, in proportie de 90%.

In acest an, datorita numeroaselor solicitari primite, Centrul Gifted Education a lansat si primul programul academic pentru adolescentii gifted. Acestia vor avea posibilitatea sa-si dezvolte capacitatile de autocunoastere, de constientizare a propriului potential, sa-si dezvoltate capacitatea de interactiune pozitiva, dar si capacitatea de autoasumare a responsabilitatilor sociale.

Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Inscrierile se pot face pe website-ul www.giftededu.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri