O scrisoare pe care o mama o adreseaza altor mamici cu invitatia de a ne debarasa de prejudecati si de tendinta de a clasifica si judeca o mama drept "buna" sau "rea"!

Acest articol scris de Jennifer Hicks, editor si mama a doi copii, a fost publicat initial pe blogul reallifeparentingblog.com, fiind ulterior preluat si de publicatia huffingtonpost , dar si de catre alte siteuri, bloguri si retele de socializare. A starnit multe comentarii din partea parintilor, atat pozitive, cat si negative, cei din urma sustinand ca supravegherea copilului in parc este esentiala si vitala si sub nicio forma nu trebuie sa iti neglijezi copilul in spatiile de joaca sau sa-l pierzi din ochi pentru a sta pe telefon. Dar sunt si multe alte mamici care inteleg atat de bine (si pe buna dreptate!) punctul de vedere al acestei mamici si sunt total in asentimentul ei…Asadar, iata scrisoarea:

 

Draga mama care stai pe telefon,

via reallifeparentingblog.com    , huffingtonpost.com

Te vad in parc alaturi de copiii tai, cu telefonul in mana. Ingerasii tai alearga in jur jucandu-se si strigand “Mami, uita-te la mine!”. Isi dau drumul pe tobogan strigand incantati “Mami, uita-te la asta”. Pe cand se urca pe scara pentru a se da iar, tipa “Mami, vreau sa te uiti la mine!!! Uita-te, mami! Mami! Mammmi!!!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Foto: Tobogan copii, Shutterstock

Insa tu nu te uiti…. Deoarece esti pe telefonul tau – verifici Facebook-ul, mailul sau contul de Pinterest.

Nu te uiti… deoarece tocmai ai petrecut fiecare ora de cand te-ai trezit si pana sa ajungi in parc uitandu-te la tot ce face copilul tau. La fiecare lucru mic.

Te-ai uitat cum isi mananca micul dejun si isi “conduce’ gofrele in jurul farfuriei. Te-ai uitat cum isi tine furculita invers si inteapa pe alocuri cu manerul spunand “Mami, acum uita-te la mine cum fac asta!” Si apoi si-a ridicat servetelul si si l-a pus pe cap. Si tu te uitai.

Te uitai de asemenea in timp ce fiica ta isi alegea hainele – doar bluza cu maimuta pe ea mergea astazi. Apoi te uitai cum se imbraca. Te uitai in timp ce se sforta sa isi puna sosetele – hotarata sa o faca ea insasi. Te-ai uitat – uneori ajutand si dand cate un sfat, insa stiind ca a o lasa pe ea sa isi dea seama cum este o parte importanta a procesului de invatare si crestere.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Te-ai uitat cand s-a invartit in jurul dormitorului ei. Te-ai uitat in timp ce se juca cu animalele ei indesate. Te-ai uitat cum isi pune deoparte jucariile. Incet. Oprindu-se sa se joace cu cele mai multe dintre ele in drum spre cutia cu jucarii. Te-ai uitat la tot.

Te-ai uitat in timp ce micutii tai se spalau pe dinti si isi pieptanau parul. Te-ai uitat in timp ce se jucau lego si cu plastilina, in timp ce dansau la petrecerea de copii. Te-ai alaturat lor deoarece iti place sa fii parte din ceea ce le provoaca bucurie. Te-ai uitat in timp ce faceau caca si i-ai ajutat sa isi stearga funduletele. Te-ai uitat cum isi spala manutele cu prea mult sapun – sau poate nu suficient. Te-ai uitat cum imprastie apa peste tot in chiuveta (si pe langa). Te-ai uitat cum sar de pe scaunul de wc si alearga in jurul casei cu mainile ude.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri