Robert Augustus Masters, doctor in psihologie si expert in relatii, prezinta in cartea sa 'Intimitatea emotionala. Ghid comprehensiv pentru a te conecta cu puterea emotiilor tale' 7 modalitati de a te conecta emotional cu partenerul de viata:

Revista www.mindbodygreen.com ne prezinta 7 modalitati de a ne conecta emotional cu partenerul de viata asa cum au fost prezentate de Robert Augustus Masters, doctor in psihologie si expert in relatii, in cartea sa 'Intimitatea emotionala. Ghid comprehensiv pentru a te conecta cu puterea emotiilor tale' :

Robert Augustus Masters: 7 modalitati de a te conecta emotional cu partenerul tau

articol via www.mindbodygreen.com

1. Cand realizezi ca reactionezi fata de ceea ce a spus sau a facut partenerul tau, spune acest lucru.


Foto: Conexiune, Shutterstock

Cat de simplu pare si totusi cat de provocator este sa pui acest lucru in practica – in mare parte din cauza rusinii care ne incearca cand devenim constienti de faptul ca reactionam.

Si odata ce ai afirmat ca REACTIONEZI, OPRESTE-TE, indiferent de cat de tentant ar fi sa iti continui reactia. Relaxeaza-ti abdomenul, respira adanc si asteapta pana cand esti pregatit sa spui ceea ce simti si nimic mai mult.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

2. Invata sa exprimi din inima o parere de rau.

Atunci cand cand incerci sa spui ca iti pare rau pentru ceva anume, nu te opri asupra expresiilor superficiale sau a celor de suprafata. Daca nu iti pare rau, nu spune ca iti pare. Insa daca ai facut ceva ce l-a ranit pe celalalt si te simti rau in privinta acestui lucru si cuvintele “imi pare rau” ti se blocheaza in gat, spune ca intampini dificultati in a-ti cere scuze. O asemenea confesiune te va “inmuia” suficient de mult incat sa ii permita remuscarii tale sa isi gaseasca o voce.

3. Daca esti defensiv si o stii, nu ezita sa o spui.

Vorbeste singur pentru tine insuti. Nu astepta ca celalalt sa te preseze pentru a-ti recunoaste deschis atitudinea defensiva. Si nu aluneca in capcana de a fi defensiv cu dreptul de a fi defensiv.

4. Nu permite deconectarii emotionale sa dureze mai mult decat este necesar.

Cand pierzi contactul cu celalalt, restabileste-l cat de curand posibil. Daca stai deconectat emotional fata partener doar pentru a-l pedepsi, marturiseste acest lucru cat de curand posibil, indiferent de cat de inconfortabil poate fi.

Foto homepage: Conexiune, maini indragostiti via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri