'Fiica ta este fiica ta pentru tot restul vietii. Fiul tau este fiul tau pana cand isi ia o sotie'. OARE? Citeste scrisoarea demna de toata admiratia a unei mame de baieti si descopera o perspectiva cat se poate de normala si frumoasa a unei viitoare soacre vizavi de relatia care ar trebui sa existe intre ea si nurorile sale, femeile pe care le iubesc fiii sai!

Prejudecatile si societatile in care traim ne-au obisnuit cu o imagine nu prea flatanta a soacrei, mai ales atunci cand vine vorba de mamele de baieti. Am gasit insa pe blogul unei mame din California (thepursuitofnormal.blogspot.ro) a carei profesie este, dupa cum spunea chiar ea, cea de “sotie, mama si manager social media”, un articol interesant care vine sa demoleze si sa demitizeze aceasta imagine fals creata a soacrei - al carei scop suprem in viata este de a face zile amare si fripte nurorii sale, niciodata suficient de buna pentru fiul sau preaiubit.

Foto: scrisoare, Shutterstock

Autoarea blogului este mama de baieti si are o perspectiva cat se poate de normala, deschisa si frumoasa asupra relatiei care ar trebui sa existe intre o soacra si nora sa. Ea adreseaza o scrisoare virtuala posibilelor si viitoarelor sale nurori. In aceasta scrisoare ea le explica potentialelor nurori cateva din lucrurile pe care i-a invatat pe fiii sai avandu-le in primul rand pe ele in vedere. Pentru a-i face cunoscut punctul de vedere tuturor mamelor de baieti din aceasta lume, dar nu numai, am tradus aproape integral scrisoarea.

O scrisoare catre viitoarele sotii ale fiilor mei

via thepursuitofnormal.blogspot.ro

Dragele mele viitoare nurori,

M-am gandit la voi de multe ori. In multe feluri. Nu am avut de ales. Vedeti voi, oamenii m-au avertizat mereu in privinta voastra. “Fiica ta este fiica ta pentru tot restul vietii. Fiul tau este fiul tau pana cand isi ia o sotie”. Urasc acea zicala. Am urat-o dintotdeauna. Va face sa pareti niste hoti uneltitori care au planuit sa se furiseze in viata mea si sa imi fure fiii. Vreau sa stiti ca nu v-am vazut niciodata in aceasta lumina. Nu sunt o idioata. Stiu ca va veni un timp cand imi veti lua locul ca prezenta feminina predominanta in vietile fiilor mei. Sunt de acord cu asta. Consider ca asa este menit sa fie.

In visele mele cele mai bune, dirijam aceasta delicata relatie cu dragoste si respect. Ne vedem unele pe celelalte drept aliati, nu inamici. Suntem colegi de echipa, nu in competitie. Desigur, va fi dificil uneori. Uneori ne vom incalca limitele, ne vom rani unele altora sentimentele in mod neintentionat si vom trasa linii in nisip. Dar, cu toata speranta, ne vom iubi reciproc, vom presupune tot ceea ce este mai bun despre cealalta.


Foto homepage: Femeie, scrisoare via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri