12 Decembrie 2013 publicat în Familie 45 share-uri

Este intotdeauna intelept sa te asiguri ca esti pregatit sa formezi o familie si cu atat mai mult sa verifici daca esti pregatit sa fii parinte. Poate ca cei de la Universitatea Stanford te vor ajuta sa decizi prin testele practice pe care le-au propus viitorilor parinti.

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

Iata cateva dintre ele, care mie mi-au placut cel mai mult:

1. Repeta intotdeauna ceea ce ai de spus de cel putin 5 ori!

2. Inainte de a aduce pe lume un copil – gaseste 2-3 cupluri cu copii mici si ofera-le sfaturi despre metodele pe care ei le folosesc cu copii, critica-i in sinea ta, povesteste-i celei mai bune prietene despre cat de demodate sunt metodele lor de educare, despre gradul lor scazut de toleranta. Explica-le ca trebuie sa aiba rabdare cu copii, ca nu are rost sa se enerveze, ca doar sunt copii……Bucura-te!!! Bucura-te pentru ca aceasta va fi ultima data in viata cand vei avea toate raspunsurile despre copii!

3. Sa imbraci un copil mic nu este chiar asa simplu pe cat pare – pentru acest lucru trebuie mai intai sa cumperi o caracatita (vie ar fi ideal) dintr-un material flexibil si un sac de plasa ingust la gura. Cand esti gata, incearca sa introduci caracatita in sac, in asa fel incat toate membrele sa fie in interior (binenteles fara sa le rupi!).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

4. Sa hranesti un copil de 11 – 12 luni – cauta un pepene galben si scobeste-l pe interior, apoi fa-i si o gaura pe post de gura. Cauta o sfoara, agata-l intr-un carlig si balanseaza-l. Acum ia un castron plin cu cereale cu lapte si incearca sa hranesti pepenele miscator cu lingurita, in timp ce te prefaci ca esti un avion. Continua pana cand ai terminat jumatate din cantitatea de cereale, varsa o parte la tine in brate si asigura-te ca ai dat suficient si pe jos. Felicitari! Ai reusit sa hranesti un copil de 12 luni.

Aceasta abordare a celor de la Standford mi-a amintit cat de important este umorul in cadrul sedintelor de consiliere si chiar de terapie psihologica.

In timp ce este important sa abordam cu intelepciune si grija problemele si obstacolele cu care ne-am putea confrunta, prea multa seriozitate poate bloca totul intr-un climat de tensiune si frica. Atmosfera emotionala pe care umorul o ofera ne permite sa ne punem aceleasi intrebari serioase intr-o stare mult mai relaxata: “ Cat de important este acest lucru pentru mine?”

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Foto@Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri