17 Septembrie 2013 publicat în Familie 2 share-uri

Conecteaza-te cu partenerul folosind mesaje incarcate emotional, fotografii simpatice, melodii care va sunt cunoscute si care au legatura cu relatia voastra de cuplu.

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

7 sfaturi pentru a evita conflictul si cearta prin mesaje

In relatia de cuplu una dintre problemele cele mai intalnite este cea a conflictului. De ce apare? Cum sa-l gestionam si cum sa procedam pentru a preveni aparitia acestuia? Sunt intrebari frecvente ce vin atat din partea barbatilor, cat si din partea voastra- a femeilor.

Problema se acutizeaza in momentul in care relatia cu partenerul vostru se bazeaza si pe o comunicare virtuala. Spatiul virtual este un mediu ce s-a dezvoltat foarte repede in ultimii ani, ceea ce a permis si inmultirea retelelor sociale. Cum stati cu conflictele ce se nasc in aceasta era a digitalului? Cum le gestionati daca partenerul nu-ti mai raspunde la mesajele trimise pe Facebook sau la e-mailuri?

Vin in ajutorul vostru cu o serie de sugestii pentru a depasi usor acest nor al comunicarii:

1. Conecteaza-te cu partenerul folosind mesaje incarcate emotional, fotografii simpatice, melodii care va sunt cunoscute si care au legatura cu relatia voastra de cuplu. In acest fel ii vei castiga interesul, simpatia, respectul si in mediul virtual. Nu uita sa te folosesti si de cateva note scurte lasate in conturile lui de socializare, ii vei demonstra ca te gandesti la el si ca ziua nu poate trece fara sa va conectati fie si asa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

2. Da dovada de intelegere chiar si atunci cand partenerul tau nu este online tot timpul cand ti-ai dori asta! Nu-ti tulbura linistea gandindu-te la lucruri negative ci ia in considerare ca poate fi intr-o sedinta sau se poate afla intr-un loc in care conexiunea la internet este imposibila. Luand in considerare aceste situatii incearca sa nu devii insistenta in a primi imediat raspuns si sa creezi un conflict fara motiv. Rabdare, perseverenta, intelegere sunt cuvintele cheie in comunicarea digitala.

3. Intreaba-ti partenerul cand este disponibil mai mult timp, pentru a beneficia si de celelalte componente vizuale, auditive din sfera digitalului. Astfel se creeaza legatura emotionala intre voi, chiar si de la distanta. Incearca sa-i adresezi intrebarea pe un ton calm si cald si nu utiliza un ton rece, aspru ce poate fi interpretat ca un ton de comanda.

Certurile pe internet nu ofera nici o solutie viabila la problema aparuta. Incearca sa va discutati problemele si nelamuririle cand va intalniti fata-in-fata.

4. Adopta o atitudine prietenoasa si intelegatoare, nu fa apel la mesaje jignitoare sau agresive. Daca observi acest lucru din partea partenerului, atunci intrerupe comunicarea si continua discutia in momentul in care va intalniti in particular. Poti lua in calcul urmatoarele posibilitati:
-ai interpretat gresit unul din mesajele lui;
-el a putut interpreta gresit unul din mesajele tale, stii tu –limba romana are mai multe sensuri si uneori creeaza confuzie intr-un proces de comunicare;
- raspunsul lui a venit cu asprime pentru ca poate l-ai determinat sa se simta ranit si afectat de un lucru;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri