5 August 2013 publicat în Familie 97 share-uri

Intimitatea inseamna dezvaluire, inseamna descoperire, transparenta si curajul de a trece dincolo de bariere. Esti pregatita?

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

Intimitatea este intimidanta! Esti pregatita?

Intimitatea inseamna dezvaluire, inseamna descoperire, transparenta si curajul de a trece dincolo de bariere. Esti pregatita?

Ce presupune intimitatea?

Intimitatea nu include intotdeauna un contact sexual sau orice alta forma de atingere; putem fi intimi si verbal cu un strain cand ne dezvaluie cele mai profunde temeri, dorinte, nevoi, dar aceasta este intimitatea trecatoare, momentana si care nu rezista in timp.

Intimitatea are o durata determinata, un loc in care se desfasoara si ne dezvaluie informatii despre sinele nostru, ne ofera incredere sau neincredere in propriile persoane in functie de mesajul transmis de cel ce ne priveste. Intimitatea se construieste.

Cu toate acestea, sexualitatea nu este o parte separata din viata noastra, in afara de senzatiilor din coprul nostru, sentimentelor noastre si gandurilor noastre. Sexualitatea exprima cine suntem, punctul culminant al experientelor noastre de viata si amintirile noastre corporale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Sexualitatea nu apare doar la pubertate, sau adolescenta, sau la maturitate asa cum sugereaza mass-media deseori. Sexualitatea o avem din momentul conceptiei, din pantecul mamei si ramane cu noi pana la sfarsitul vietii.

Intimitatea se poate rezuma practic la:
- oferirea de suport emotional partenerei/partenerului de cuplu;
-intelegere reciproca;
-comunicare intima;
-respect, apreciere fizica si emotionala a persoanei iubite;
-acceptare etc.

Intimitatea poate fi mai intens simtita cand se descopera magia de a fi atins si de a atinge, de a te simti in siguranta, de a te simti inteles si acceptat cu tot „pachetul” de caracteristici atat fizice, cat si emotionale, atractive si neatractive.

Intimitatea poate fi afectata de :
- sentimentul de nesiguranta cu privire la aparitia si functionarea corpului nostru;
-sentimentul deziluziei si al dezamagirii, deoarece mass-media promoveaza niste standarde feminine si masculine care nu se potrivesc cu lumea reala, iar cei ce se raporteaza la astfel de mesaje se simt nemultumiti de propriul corp. Nu putem gasi partenerul perfect doar pentru a realiza visele noastre, ci este necesar mai intai, sa invatam sa ne privim pe noi ca fiind ideale;
- ideea casatoriei in sine, care in opinia multora determina pierderea apetitului sexual si pasiunea;
-imbatranirea, care pentru unii inseamna sfarsitul comportamentului sexual, pierderea atractivitatii;

Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI….

Foto homepage: Lovely couple_Shutterstock

Foto int: Couple making love_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri