11 Iulie 2013 publicat în Familie 17 share-uri

De-a lungul istoriei, oamenii au descoperit o legatura aparent mistica: bebelusii conceputi in anumite luni ale anului par mai sanatosi decat cei conceputi in alte anotimpuri. Acum, oamenii de stiinta au demonstrat ca acest bizar fenomen este adevarat – si cred ca au inteles de ce are loc.

„Aceasta analiza este indelung asteptata”, a comentat economistul Douglas Almond de la Universitatea Columbia, care nu a luat parte la acest studiu. „Nu este neaparat o dovada 100% concludenta, dar este mult mai puternica decat alte cercetari efectuate pana acum”, a mai spus Almond.

Inca din anii '30, cercetatorii au observat ca bebelusii nascuti iarna sunt mai predispusi la probleme de sanatate ulterior in viata: dezvoltare mai lenta, afectiuni mentale si chiar moarte timpurie. Printre explicatiile propuse se numarau afectiunile, temperaturile scazute si nivelul ridicat de poluare asociat iernii, atunci cand viitoarele mame si fetusii aproape de termen erau in punctul cel mai vulnerabil.

Foto: Depositphoto

De curand, insa, pe masura ce economistii au analizat datele demografice, rezultatele nu au mai fost la fel de clare. Mamele care nu sunt albe, care sunt necasatorite sau care nu au o educatie superioara sunt mai predispuse la a naste copii cu probleme de sanatate si de dezvoltare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu Împreună în arte și simțiri

De asemenea, ele sunt totodata mai predispuse sa nasca in prima jumatate a anului. Din acest motiv, cercetatorilor le-a fost greu sa deosebeasca efectele care se datoreaza anotimpului de cele care se datoreaza conditiilor socioeconomice.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri