20 Mai 2013 publicat în Familie 5 share-uri

Cea mai simpla vocalizare este cea produsa prin rostirea vocalelor cu gura deschisa. Bebelusii pot scoate astfel de sunete inca din prima zi.

Fiecare limba are un cuvant specific pentru a defini apa. In limba swahili, vorbita de populatia bantu, apa este numita „maji”, in daneza, „vand”, iar in japoneza „mizu”. Desi toate aceste cuvinte descriu cel mai des intalnit element ce sustine viata, din punct de vedere lingvistic ele nu au nimic in comun. Cu toate acestea, exista un singur cuvant care se pronunta la fel in mai toate limbile de pe Pamant: „mama”.

Studiul realizat asupra cuvintelor „mama” si „tata” ca termeni universali a fost realizat de lingvistul rus Roman Jakobson. El a explicat ca cea mai simpla vocalizare este cea produsa prin rostirea vocalelor cu gura deschisa. Bebelusii pot scoate astfel de sunete inca din prima zi, iar apoi, pe masura ce experimenteaza realizarea altor sunete, ei incep sa testeze unele dintre cele mai simple consoane, scrie descopera.ro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Principiile de bază ale mașinii CNC

De obicei, bebelusii incep sa foloseasca sunete pe care le pot face cu gura inchiza sau „consoanele labiale” precum „m”, „p” „b”. Astfel, ei se concentreaza pentru a crea noul sunet „mmmmm”, pentru ca apoi sa se relaxeze deschizand gura si eliberand sunetul „ah”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto: Dreamstime


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri