Prietenie dincolo de dragoste? Acolo unde odata a fost dragoste mai ramane loc si pentru prietenie? Nu putini sunt cei care cred ca da, se poate... Usor de zis, insa mult prea greu de facut... Mult mai trist, si la fel de adevarat si dureros este insa si faptul ca, pentru multi dintre noi, dupa o mare si intensa iubire se asterne doar o mare si graitoare tacere.

Prietenie dincolo de dragoste? Acolo unde odata a fost dragoste mai ramane loc si pentru prietenie? Nu putini sunt cei care cred ca da, se poate... Usor de zis, insa mult prea greu de facut... Mult mai trist, si la fel de adevarat si dureros este insa si faptul ca, pentru multi dintre noi, dupa o mare si intensa iubire se asterne doar o mare si graitoare tacere.

Atunci cand o relatie se incheie lucruri nespuse iau locul celor spuse, persista incercari fortate din partea protagonistilor de a rupe orice legatura cu celalalt (cand de fapt ceea ce simti se reduce nesperat la nerabdarea de a afla de soarta celuilalt), apar zvacniri neputinciose si se exerseaza la nesfarsit tehnici indraznete si ultrapracticate de autocontrol. Mai bine asa... de ce sa ne vedem... ne-am face si mai mult rau unul altuia... cel mai bine pentru amandoi ar fi sa rupem orice legatura. Este clar... oricat ne-am stradui... noi doi nu putem ramane prieteni. Si astfel, prin fortari si tehnici de autoimpunere se trece de la o mare dragoste la marele... nimic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

As vrea sa cred in prietenia de dupa o dragoste incheiata, insa majoritatea cuplurilor din jurul meu imi confirma exact opusul. Nascuta din plamada visatorilor, as vrea sa cred ca este posibil ca o dragoste sa se ispraveasca bland intr-o prietenie statornica, pe viata. Si de ce nu? Persoanele in cauza se cunosc cel mai bine, sunt in masura sa dea celuilalt sfaturi utile si mai mult ca sigur ca s-ar ajuta neconditionat daca ar stii ca celalalt se afla in impas. Nu aduce izbitor de mult cu o prietenie adevarata? Nu asa ar trebuie sa se comporte doi prieteni foarte buni?

Posibilitatea existentei unei relatii de prietenie cu fostul este insa direct proportionala si cu motivele care au produs despartirea. Este suficient ca sentimentele unuia dintre cei doi sa nu se stinga in totalitate pentru ca relatia de prietenie sa fie sortita esecului. Daca in schimb, de-a lungul unei relatii, iubirea a murit treptat, iar despartirea s-a produs de comun acord prin raceala cuplului, prin detasare si indiferenta, atunci da, se poate naste o relatie de prietenie.

A contat cine a zbierat mai tare Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Poate ca doar din aceasta postura il poti privi pe celalalt impartial, ii poti da sfaturi obiective legate de actuala sa relatie, lasi deoparte resentimentele si prejudecatile si nu suferi atunci cand constati ca noua sa relatie evolueaza mult mai bine decat ar fi evoluat vreodata propria relatie cu el. Nu te simti vinovata sau nu-l invinovati pentru acest lucru. Daca intre doua persoane nu mai exista nimic exceptand amintiri si momente traite doar de ei doi, atunci prietenia dupa dragoste isi schimba statutul din relatie imposibila intr-un perfect posibila.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri