28 Martie 2013 publicat în Familie 269 share-uri

Aceasta scrisoare ne-a emotionat profund, mii de oameni au citit-o si au dat-o mai departe pe Facebook sau pe e-mail, asa incat i-am scris autoarei - Ana Maria Caia si i-am cerut acordul de a o prelua si pentru cititoarele noastre...

Draga Anais,

Iti scriu pentru mine mai mult, nu pentru tine si recunosc asta. Cum recunosc ca te-am nascut pentru mine, nu pentru tine. E un gest profund egoist sa aduci pe cineva pe lume si cum ajunge el sa fie rastalmacit in culmea altruismului, eu inca nu pricep.

Astazi faci 8 ani, esti aproape om mare, poti desena o caprioara (ceea ce eu nu pot), poti canta Scales and arpegios, din Aristocats (ceea ce eu iarasi nu pot), poti tavali un prichindel mai fraier ca tine la judo (nici nu se pune problema sa fiu in stare de asta), asa ca o sa pricepi de ce trebuie sa facem un legamant, la care sa ne uitam din an in an si sa-l completam.

Asadar, trebuie sa stii urmatoarele despre mine si tine.

1. Te iubesc asa cum isi iubesc toti parintii normali copiii. Cu disperare si fara margini, cu instincte de fiara amestecate in dulceata de trandafiri, pana dincolo de orice limita, in cer si pe pamant. E in firea lucrurilor sa fie asa, prin urmare sa nu imi permiti niciodata sa folosesc aceasta dragoste ca repros. Eu te iubesc pentru ca vreau sa te iubesc, tu n-ai nici un amestec in treaba asta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes

2. Iti voi da putine lucruri pentru ca am putine lucruri. Multe dintre ele nu vor fi materiale, pentru ca, chiar daca as avea prea multe dintr-alea, nu mi-as permite sa te incarc cu gunoaiele trecerii mele prin lume. Voi avea insa grija sa iti dau ce ai tu nevoie, nu ce cred eu ca tu ai nevoie.

3. Vei primi de la mine povestile viselor mele, dorintelor mele, calatoriilor mele. Dar ele (visele, dorintele, calatoriile) vor ramane la mine si nu vor deveni ale tale pentru ca adevarul adevarat este ca atunci cand te-ai nascut, acum 8 ani, am incetat sa mai fim aceeasi creatura.

4. Incerc sa te ajut sa fii independenta si cu o relatie corecta cu singuratatea si prin urmare, cu tine insati. Cu fiecare minut in plus in care imi esti fiica eu te iubesc mai mult, asa ca uneori mi-as dori sa te leg cu cozile tale lungi de incheieturile mainilor mele ca sa fiu sigura ca esti langa mine. Nu fac asta si daca vreodata o sa o fac, trimite-ma la un doctor sa ma caut pentru ca inseamna ca mi-am pierdut bunul simt.


5.
O sa primesti putine sfaturi de la mine, pe alea pe care le ceri. Stiu ca esti atat de inteligenta incat sa-ti faci propriile trasee in lumea asta, sa-ti desenezi propriile harti in viata. Uneori o sa ma uit si eu la ele, probabil cu admiratie pentru cat de frumos ai pus liniile, pentru cat de minunat te reprezinta ele pe tine.

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri