31 Iulie 2012 publicat în Familie 47 share-uri

Parazitozele intestinale sunt unele dintre cele mai frecvente boli in perioada copilariei.

Dr. Cristina Damacus, 32 ani, este Medic Specialist Pediatrie cu competenta in ultrasonografie generala, a absolvit UMF Victor Babes Timisoara in 2004, rezidentiatul l-a terminat in 2009 la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, iar din 2010 lucreaza la Clinica Medicis Timisoara, www.medicis.ro. Pe Dr. Cristina Damacus o gasiti pe blogul sau personal de pediatrie "Pediatrul de buzunar" din 2010.

Interese medicale: imagistica pediatrica, alaptarea la san, ingrijirea nou-nascutului si sugarului, bolile alergice, onco-hematologie pediatrica.

Dr. Cristina Damacus - Expert Garbo in Pediatrie
Pediatrul de buzunar

PARAZITOZELE INTESTINALE LA COPIL

Parazitozele intestinale sunt unele dintre cele mai frecvente boli in perioada copilariei. Studiile de specialitate indica faptul ca majoritatea celor mici vor contracta un parazit intestinal, cel putin o data, in perioada copilariei. Cel mai des este vorba despre Giardia dar si despre Ascaris (limbrici), oxiuri sau alti paraziti mai putin raspanditi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Acesti paraziti consuma resursele nutritive ale copilului, impiedica buna digestie a alimentelor, afecteaza cresterea, pot produce dureri abdominale, scaune modificate sau chiar alergii. Boala parazitara este contagioasa. De aceea este importanta testarea periodica a copiilor, in special a celor aflati in colectivitate (gradinite, scoli). Vizitele periodice la medicul specialist pediatru dar si atentia sporita a parintilor la starea de sanatate a celor mici limiteaza efectele nedorite ale acestor boli, precum si raspandirea lor in comunitate.

Cum se transmite boala parazitara?

Parazitii ajung in organismul copilului prin contact cu materiile fecale ale unei persoane bolnave. Acest lucru se poate intampla destul de usor, in practica, prin simpla atingere a unor obiecte contaminate in prealabil. Nu este necesar contactul direct cu materiile fecale. Un bolnav care nu si-a facut corect igiena dupa folosirea toaletei poate contamina orice obiect pe care il atinge.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Parazitii pot fi gasiti si in fecalele animalelor, atat cele de curte dar si cele de companie. De aceea este periculoasa “uitarea” fecalelor de animal in parcuri sau pe strazi unde copilul se poate infecta foarte usor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri