Mai grave decat orice alte forme de infidelitate, chiar si decat aventurile pasagere sau decat iubirile one night stand, relatiile paralele sunt cele care ranesc cel mai tare partenerul tradat. De ce? Pentru ca inseamna mai mult decat o simpla aventura sau o ratacire de moment, implica sentimente similare celor manifestate in relatia considerata oficiala.
Mai grave decat orice alte forme de infidelitate, chiar si decat aventurile pasagere sau decat iubirile one night stand, relatiile paralele sunt cele care ranesc cel mai tare partenerul tradat. De ce? Pentru ca inseamna mai mult decat o simpla aventura sau o ratacire de moment, implica sentimente similare celor manifestate in relatia considerata oficiala, presupun o viata de cuplu traita in paralel cu o alta. Am abordat acest aspect pentru ca m-a impresionat marturisirea unei persoane de pe un oarecare forum in speranta primirii unui sfat care ar putea sa o ajute sa scape din plasa in care s-a agatat singura. Prinsa intre doua mari iubiri, nu putea sa renunte la nici una. Avea o relatie de cativa ani cu un barbat pe care il iubea, insa in urma cu un an a cunoscut pe un altul care i-a intors lumea pe dos. Desi constienta ca ar apuca-o pe un drum fara cale de intoarcere, marturisea ca, din prea multa iubire sau din prea mult egoism, nu se simte capabila sa renunte la vreunul dintre ei. Si o sa continue sa se intalneasca cu ambii pana cand sentimentele sale se vor concretiza. Cand o sa ma pot decide pentru pentru unul dintre ei?, se intreba.

Nu stiu cat de multi sunt cei care au curajul sau nebunia de a se aventura intr-o astfel de relatie sau mai bine zis in astfel de relatii, dar oare in dragoste si-n razboi este chiar totul permis? Sabia lui Damocles atarna deasupra unor astfel de relatii. Pericolul de a fi descoperit sau de a comite o greseala, cat de mica, care i-ar putea aduce condamnarea este iminent. Mai devreme sau mai tarziu adevarul va iesi la suprafata, iar partile implicate vor avea de suferit. Este adevarat ca si crizele care intervin intr-o relatie, comunicarea deficitara sau insuficienta imping de multe ori spre valtoarea unei relatii paralele. Te agati de relatiile paralele atunci cand in relatia actuala, unele lucruri nu sunt cum ti-ai dori tu. Putem insa face din acest motiv scuza ideala de a-i insela pe ceilalti si de te insela pe tine insati?

Este adevarat ca perceptia sociala asupra relatiei de cuplu si implicit asupra formarii cuplului sau asupra despartirii a avut mult de suferit, insa dincolo de aceste modificari notabile, ramane un adevar general valabil. Indiferent de felul in care evolueaza relatiile interumane, o relatie de cuplu adevarata nu poate functiona decat in conditiile in care ea se bazeaza pe niste principii vechi de cand lumea. O relatie se intemeiaza pe sentimente de dragoste, pe prieteni, pe afinitati impartasit, pe suport afectiv, pe impartirea de responsabilitati, pe formarea de tabieturi, pe obiceiuri specifice fiecarei perechi in parte. Fiecare cuplu si-a construit propriul set de reguli. Ma intreb in aceste conditii, cum te poti imparti intre doua relatii cand numai una singura cere aproape totul de la tine?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri