28 Iunie 2012 publicat în Familie 2 share-uri

Am abordat de multe ori in articolele noastre, aspecte referitoare la femei si la ce pot face ele ca o relatie sa fie traita frumos. De data aceasta, ne vom indrepta atentia catre comportamentul barbatilor in cadrul unui cuplu si la greselile pe care le savarsesc ei in relatia cu partenerele lor.

Problemele apar din momentul in care barbatul incepe sa vada relatia in termeni de putere si control. "Ei cred ca a fi un barbat adevarat presupune sa nu renunte nicio data la statutul lor superior.

Ei cred ca femeile trebuie sa fie tinute la locul lor si ca nu trebuie sa le arate nici un pic de indulgenta, ei cred ca ele au nevoie sa fie invatate sa gandeasca rational si ca spiritul orientat catre solutii practice este mult mai important. Dar evident, partenera isi doreste sa fie ascultata si respectata, de pe o pozitie de egalitate. Un barbat adevarat imparte puterea, un barbat adevarat stie ce inseamna parteneriatul, un barbat adevarat stie ca o femeie trebuie respectata", spune doctorul in psihologie Robert Leahy, intr-un articol mai vechi pentru Huffington Post.

WebMd arata la randul sau, care sunt cele mai comune 6 greseli pe care le comit barbatii in casniciile lor: Va incurajam sa comentati daca sunteti de acord cu observatiile psihologilor, relatand eventual, depre propriile experiente:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

1. Nu arata pic de empatie

Empatia este cel mai important aspect al fiecarei relatii, spune psihologul Albert Maslow. Este vorba despre a recunoaste si a impartasi ceea ce simte celalalt. Este ceva la care, in general, femeile sunt mai bune decat barbatii. „Femeile isi doresc sa fie intelese si validate”, iar barbatii trebuie sa invete sa descopere acest aspect, spune Maslow.

Barbatii au tendinta ca in loc sa asculte, sa incerce sa rezolve problema, ceea ce este o greseala. De exemplu, daca o femeie ii marturiseste sotului ca se simte ignorata, ceea ce isi doreste ea in acel moment este ca partenerul sa o inteleaga si nu neaparat ca acesta sa inceapa sa analizeze problema.

2. Cheltuiesc iresponsabil

Femeile sunt deranjate atunci cand sotii lor achizitioneaza obiecte scumpe, cum ar fi o masina, fara sa le consulte in prealabil. Aceasta este a doua mare greseala, in opinia specialistei in psihologie, Gloria Vanderhorst, dupa inselaciune. Barbatii sunt inclinati spre un astfel de comportament.

SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

De ce? Pentru ca, fie constient, fie inconstient, barbatii isi asuma rolul de conducatori in cadrul relatiei. Este o mare greseala, pentru ca in cadrul unui cuplu, relatia trebuie sa fie un schimb de pozitii permanent, intre cei doi.

3. Sunt egoisti din punct de vedere sexual

In dormitor, barbatii uita, sau mai rau, nu sunt deloc atenti la faptul ca femeile au nevoie de mai mult pentru a se simti la randul lor bine, spune acelasi Maslow.

Afectiunea, incercarea de a o face sa sa se simta iubita si dorita – acestea sunt elemente de baza care fac ca o femeie sa se simta excitata. Barbatii mai in varsta sunt totusi mai experimentati la acest capitol, in timp ce barbatii tineri fac greseala de a nu-i da atentie partenerei din punct de vedere sexual.

Pentru barbati, sexul in sine este suficient pentru a-si arata apropierea fata de cineva, dar femeile au nevoie sa stabileasca o conexiune mai profunda inainte de a face sex.

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri