26 Iunie 2012 publicat în Familie 3 share-uri

La fiecare 30 de secunde, o romanca e victima violentei in familie.

Comunicat de presa

Andreea Marin Banica a fost numita Ambasador National pentru Campania Respectului (www.campaniarespectului.ro ) pentru implicarea sa de pana acum in lupta impotriva violentei domestice.

In ingrijorator de multe dintre casele romanilor, indiferent de educatie sau statut financiar, e razboi, desi traim pe timp de pace. La fiecare 30 de secunde, o romanca e victima violentei in familie. In 2010, aproape 120 de mii de femei au trait abuzul in propria casa, iar din pricina cruzimii sotului, uneori in fata copiilor, 99 au murit. Doar in primele 3 luni ale acestui an au fost inregistrate 1400 de cazuri de violenta domestica si 27 de persoane au murit, dar nu uitati: doar 25% dintre cazurile de violenta domestica sunt marturisite. In Campania Respectului, ne propunem un lucru concret: sa strangem bani pentru 1000 de paturi destinate adaposturilor pentru mame si copii din Romania, adica dublarea numarului de locuri existent. Multe dintre mame suporta violenta si nu fac pasul decisiv pentru ca nu au unde sa plece cu copiii de acasa.”, Andreea Marin Banica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Leagăn pentru toată copilăria

In Romania, exista 53 de adaposturi, mult prea putine pentru nevoia existenta, pentru victimele violentei domestice. Intr-unul dintre acestea, la Baia Mare, Andreea a ascultat marturiile cutremuratoare pe care le puteti urmari in video-ul de la link-ul urmator https://realitatea.mobi/article/955347, interviurile fiind difuzate acum cateva zile la Trezeste Romania.

Povestea Ramonei (vezi foto atasat cu Ramona, cei doi copii ai sai si Andreea) este de-a dreptul socanta: a fost violata de sot de fata cu copiii sai, acesta i-a deschis operatia facuta in urma cancerului de col uterin sa le arate ca nu are nimic, si a fost batuta cu capul de perete in prezenta lor, astfel incat copiii au ajuns sa creada ca asa e normal si le-au spus la un moment dat asistentilor de la Centrul Tranzit sa nu cheme salvarea, sa o loveasca cu capul de perete, ca astfel ii trece. Asa l-au vazut pe tatal lor facand si asa au inteles ca e firesc sa se intample.

Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri