8 Iunie 2012 publicat în Familie 115 share-uri

Divortul reprezinta o ruptura intre parinti greu de inteles de catre cei mici. Care sunt efectele psihologice ale dezbinarii familiale asupra copilului?

Multe femei isi spun ca nu vor lasa divortul sa le afecteze copiii si ca vor trata cu importanta si grija orice soc emotional insa, in sinea lor, sunt perfect constiente de faptul ca divortul este o problematica delicata ce lasa urme in sufletul si psihicul copiilor.

Oricat de mult ar incerca un parinte sa isi protejeze copilul de efectele divortului, este foarte probabil ca acesta sa fie afectat intr-o maniera mai mult sau mai putin serioasa.

Iata cele mai comune efecte pe care le are divortul asupra copiilor

Efect al divortului: DEPRESIA

Divortul afecteaza, in primul rand, sanatatea psihica a copilului (putem sa ne gandim la efectul pe care il are asupra unui adult si sa il inmultim cu zece). Oare putem sa ne imaginam cat de ciudat si greu ii este unui copil sa inteleaga ca ai sai parinti vor trai brusc separate? Aceasta intrebare din mintea celui mic provoaca traume psihologice majore ce cauzeaza, in mod inevitabil, depresia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Efect al divortului: PROBLEME DE RESPECT DE SINE

Sa incercam sa facem un exercitiu de imaginatie si, macar pentru cateva minute, sa ne punem in pielea unui copil ce constientizeaza divortul dintre parintii sai... Ce sentimente ne-ar cuprinde? Cum am da vestea prietenilor nostri? Nu ne-ar fi frica de reactia celorlalti, de modul cum ne-ar trata in continuare sau de parerea lor despre familia noastra? Asadar, raspunzandu-ne singuri la aceste întrebari realizam de ce multi copii au probleme in ceea ce priveste respectul de sine atunci cand parintii lor trec printr-un divort.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri