21 Mai 2012 publicat în Familie 22 share-uri

Anul trecut, 'Cine este capul familiei?' a fost una dintre intrebarile controversate ale recensamantului.

Faptul ca aceasta intrebare a fost pusa, arata ca societatea noastra este inca foooooooarte departe de valorile moderne care au inceput sa isi faca aparitia in tari ca Suedia sau Danemarca.

Ei bine, raspunsul la intrebarea “Cine canta in familia moderana?” este acela ca intr-o familie moderna, nu canta nimeni! Sau, in cel mai bun caz, cei doi canta pe rand. Vorbim despre niste valori familiale de vis, care ar usura atat existenta femeilor cat si pe cea a barbatilor. E vorba pana la urma, despre conservarea iubirii si a respectului reciproc.

Mi-am vizitat recent prietena din copilarie. Este impreauna cu un tip care ii va deveni sot, de 8 ani. Vor avea impreuna si un copil. Marturisesc ca este una dintre cele mai frumoase relatii pa care le-am intalnit pana acum. Relatia lor este bazata pe foarte multa caldura, respect reciproc si ajutor reciproc, fara ca vreunul sa isi insuseasca vreun statut dominator. Ceea ce psihologii, trainerii si speakerii motivationali incearca sa ne invete prin toate metodele, unii dintre noi traiesc cu foarte mare naturalete! Care e secretul lor ???

Mereu m-am intrebat si mai apoi am vorbit si cu prietenele mele despre asta - de ce… in momentul cand ne intalnim si ne indragostim, intre noi nu exista niciun fel de diferenta. Doar respect si grija unul fata de celalalt. Admiratie. Cand intra in scena nevoile practice care tin de castigarea traiului, cei doi uita statutul lor androgin si reproduc memetic, valori perpetuate din generatie in generatie. Femeia ajunge “sa isi cunoasca locul” din bucatarie, iar barbatul incepe sa isi insuseasca eroic, rolul de furnizor. Asa se face ca si astazi, in cele mai multe familii din Romania… "canta cocosul"!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri