De ce femeile frumoase se simt atrase de barbatii urati si de ce ii prefera pe acestia atunci cand vine vorba de casatorie?
De ce femeile frumoase se simt atrase de barbatii urati si de ce ii prefera pe acestia atunci cand vine vorba de casatorie? Greu de spus… In foarte multe cupluri actuale intalnim insa femei mai atractive decat sotii lor, iar casnicia lor se arata a fi una promitatoare. Cercetatorii in arta amorului au gasit un posibil raspuns pentru acest mister. Conform unui studiu recent, un cuplu in care femeia este mai atragatoare decat barbatul are mai mari sanse de reusita decat cuplurile in care partenerii sunt la fel de atragatori. De asemenea, pentru barbatii aspectul fizic este mai important decat alte calitati, in timp ce pentru femei felul in care se comporta partenerul este mai important decat frumusetea fizica. Nu exista o frumusete perfecta, sunt de parere cercetatorii, pentru ca frumusetea este subiectiva. Aceeasi persoana poate fi perceputa drept urata de unii, si frumoasa de catre altii. Exista insa anumite trasaturi standard recunoscute ca universal valabile in functie de care se poate face o evaluare a frumusetii (e drept, tot subiectiva!): ochi mari, asa-zisul ‘chip de papusa’, trasaturi simetrice si talie subtire.

Cercetari anterioare au aratat ca exista o atractie foarte mare intre persoanele considerate atragatoare si in momentul in care doua persoane atragatoare incep o relatie, ambele persoane se simt multumite si fericite alaturi de partenerul lor. “In astfel de cazuri insa, vorbim de cupluri abia intemeiate si de relatii aflate intr-un stadiu incipient, ceea ce inseamna ca aspectul fizic conteaza mai ales in faza de inceput a unei relatii de cuplu. Si cu toate acestea, rolul pe care il are frumusetea fizica in relatiile stabile si de lunga durata, precum casniciile, este oarecum inexplicabil”, este de parere James McNulty, profesor universitar in cadrul universitatii americane Tennessee. Recentele cercetari ale caror rezultate au fost publicate in Revista de Psihologie a Familiei dezvaluie insa ca infatisarea conteaza si dupa ce cuplul a trecut de etapa initiala a unei relatii, dar intr-o alta maniera.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 82 de cupluri casatorite de cel putin sase luni si care inainte de a a spune da in fata altarului au avut o relatie cu persoana respectiva de minim trei ani. De asemenea, media de varsta a participantilor a fost de 25 de ani. Cercetatorii au inregistrat timp de 10 minute discutiile in care sotia ii povestea sotului o parte din problemele personale. Inregistrarile au fost ulterior analizate din punctul de vedere al sprijinului si al intelegerii de care au beneficiat femeile atunci cand au spus sotilor ca se confrunta cu o anumita problema. Se pare ca sotii mai atragatori au dat dovada de mai multa indiferenta, lasandu-si sotia sa se descurce singura, in timp ce barbatii mai putin atragatori si-au spijinit sotia, incercand sa o ajute in rezolvarea problemei. “E problema ta, te descurci singura”, a fost replica barbatilor frumosi, in timp ce raspunsul sotilor mai putin atragatori a fost: “Da, sunt aici pentru tine ca sa te ajut. Cu ce as putea sa-ti fiu de folos?“ In aproximativ o treime din cazuri, sotia a fost considerata mai frumoasa decat sotul, intr-o alta treime din cazuri, sotul era cel categorisit drept “mai atragator”, iar in restul cazurilor, partenerii se puteau considera egali din punct de vedere al frumusetii fizice.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri