21 Aprilie 2008 publicat în Familie 6 share-uri

Psihologii au dat mai multe explicatii si motive pentru care consideram ca o anumita persoana este cea potrivita, chiar daca avem cele mai mari sanse sa ne inselam.
In mod sigur te-ai intrebat cum se face ca te-ai indragostit sau iubesti tocmai o anumita persoana din milioanele de persoane care exista in lume. Nu conteaza ce spun cei din jur, nu conteaza ca parintii nu te aproba sau ca prietenele tale iti spun ca nu este pentru tine. Nu mai conteaza nici macar faptul ca tu insati ti-ai impus sa-l dai uitarii. Te atrage si iti place asa cum nu ti-a placut nimeni pana acum. Si cu toate acestea simti ca nu este el cel potrivit, simti ca nu este sufletul pereche la care visai in copilarie. Imaginea sablon a sufletului pereche pe care ai proiectat-o in subconstient nu corespunde calitatilor reale pe care le poseda partenerul tau. Calitatile sale nu vin in completarea trasaturilor tale, simpla sa prezenta nu iti da sentimentul de implinire dupa care tanjesti atat, vocea sa nu te face sa vibrezi din tot corpul, fiinta sa nu o lasa pe a ta sa se manifeste, etc. Si motivele pentru care l-ai categorisit drept “nepotrivit” pentru tine pot continua la infinit...

Psihologii au dat mai multe explicatii si motive pentru care consideram ca o anumita persoana este cea potrivita, chiar daca avem cele mai mari sanse sa ne inselam. Se pare ca dorinta de a forma un cuplu ideal alaturi de un partener potrivit apare inca din copilarie. In mod inconstinent, la maturitate cautam ca partenerul ales sa fie copia fidela a tatalui. Fetita ajunsa femeie incerca sa completeze si sa intregeasca modelul patern, cautand in calitatile viitorului partener pe cele ale tatalui. Chiar daca de multe ori aceste trasaturi nu ar fi tocmai cele potrivite nevoilor noastre... Pe de alta parte, atunci cand traieste intr-un cuplu, pe langa nevoia de iubire, o femeie isi doreste si siguranta si libertate. Si cu toate acestea de ce ne simtim atrase tocmai de barbatii care nu ne indeplinesc aceste nevoi? Cate dintre noi nu simt nevoia de iubire si cu toate acestea se indragostesc tocmai de barbatii care nu stiu sa ofere iubire? Cate dintre noi nu isi doresc sa ne simta in siguranta alaturi de partenerul de viata si cu toate acestea sunt atrase tocmai de barbatii nestatornici? Cate dintre noi nu isi doresc sa ne simta libere langa partener si cu toate acestea simt o atractie irezistibila tocmai pentru barbatii posesivi?

Doctorul in psihologie, Neil Clark Warren, este de parere ca existenta sufletului pereche nu este decat un mit alimentat de povestile de dragoste hollywoodiene cu happy-end sau de credintele religioase conform carora vointa divina reuneste anumiti oameni in anumite imprejurari. Iar pentru multi dintre oameni existenta unei anumite persoane potrivite poarta numele de predestinare sau destin. “Consider ca ideea compatibilitatii perfecte intre doi oameni tine mai mult de fantastic decat de realitate. Nu cred ca te poti simti perfect fericit si implinit doar de catre o singura persoana, excluzand orice alta persoana existenta pe acest pamant. Ca psiholog, ascult zeci de persoane singure care se plang ca nu si-au gasit sufletul pereche si ca este foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa-l gasesti vreodata. Plecam de la o premisa total gresita. Daca undeva in lume exista o singura persoana care ti s-ar potrivi, gasirea acesteia poate dura foarte mult timp si se prea poate intampla sa nu o gasesti in aceasta viata. Daca in schimb, plecam de la convingerea ca nu exista un “partener unic” pentru fiecare, din start se inmultesc posibilitatile de alegere. Apar instantaneu mai multi potentiali parteneri pentru o singura persoana”, afirma acesta intr-un articol publicat pe neilclarkwarren.com.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri