28 Martie 2012 publicat în Familie 133 share-uri

Responsabilitatea unui camin curat, ingrijit si armonios apartine intregii familii, nu a unui singur membru care este, de cele mai multe ori, femeia. Asadar, iata cateva idei simple prin care o femeie isi poate mobiliza intreaga familie atunci cand vine vorba de treburile gospodaresti.

Preparatul mancarii

De cele mai multe ori, barbatii considera ca aceasta este o treaba a femeilor si multi stau departe de bucatarie. Oricare ar fi situatia, trebuie discutat cu partenerul de viata si acest aspect pentru ca gatitul presupune destul de mult efort si timp. Puteti opta pentru mese usoare si preparate rapid, pentru mancare semi preparata sau pentru gatitul in weekend si congelat mancarea pentru a avea tot restul saptamanii.

De asemenea, este important ca membrii tineri ai familiei sa invete sa isi gateasca singuri, sa taie paine, sa aprinda aragazul etc. Lectia de gatit se incepe cu pasi marunti, cu incurajari multe, intr-un spirit ludic si cu mana libera.

Asteptarile inalte

Multe femei prefera sa isi puna in ordine singura nevoile din casa pentru ca sunt perfectioniste si nu le place modul in care cei din jurul lor actioneaza. Este bine sa fii perfectionist, insa nimeni nu e perfect, iar micile trucuri sau reguli pot fi invatate de oricine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi...

Este important ca atunci cand ceilalti membrii ai familiei dau o mana de ajutor, mama sau partenera de viata sa nu aiba asteptari foarte inalte si nici sa critice sau sa corecteze la fiecare pas.

Aceste lucruri nu vor face decat sa ii tina pe ceilalti departe de treburile din casa.

Dulcea rasplata

Una din regulile de baza a ajutorului in casa este cea a recompensei: multumiri, laude si incurajari, deserturi preferate, cadouri etc. Cei implicati trebuie sa simta ca efortul lor este apreciat.

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole despre tine si familia ta:

Valoarea unei sotii

Curatenia de primavara: Trucuri practice pentru curatarea peretilor

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro pentru a primi mai multe informatii despre tine si familia ta.

Garbo.ro te invita la comentarii: Tu ce fel de metode ai aplicat pentru a-ti mobiliza familia sa te ajute la treburile gospodaresti?

Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri