28 Martie 2012 publicat în Familie 133 share-uri

Responsabilitatea unui camin curat, ingrijit si armonios apartine intregii familii, nu a unui singur membru care este, de cele mai multe ori, femeia. Asadar, iata cateva idei simple prin care o femeie isi poate mobiliza intreaga familie atunci cand vine vorba de treburile gospodaresti.

De asemenea, foarte important este ca fiecare persoana sa stranga ce lasa in urma. Aceasta poate fi o noua regula: dupa masa (de exemplu) fiecare sa isi stranga farfuriile, sa le spele, sa curete masa si sa puna mancarea in frigider sau sa arunce resturile la gunoi. In calitate de parinti trebuie sa va ganditi ca la un moment dat copiii vostri vor parasi cuibul parintesc si vor avea nevoie sa invete ce inseamna responsabilitatea, independenta si respectul fata de cei din jur.

Atunci cand unul din membrii familiei nu poate sa isi indeplineasca atributiile, e nevoie de intelegere si poate si de o mana de ajutor. Intelegerea si cooperarea in familie este esentiala.

Curatenia din dulap

Nu e responsabilitatea unei mame sa faca ordine in dulapul copiilor sau al partenerului, sa le adune mereu hainele aruncate prin camera si sa le puna la loc sau sa le duca la baie. Fiecare membru al familiei ar trebui sa invete sa aiba grija de hainele sale: sa le spele, eventual sa le si calce, sa le aseze in dulap si tot asa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Leagăn pentru toată copilăria

O solutie ar fi sa se stabileasca o zi de spalat haine si fiecare sa isi sorteze garderoba.


Cumparaturile necesare

De cele mai multe ori, cumparaturile se fac tot la sfarsit de saptamana, cand intreaga familie e impreuna si are timp sa mearga sa achizitioneze tot ce e necesar pentru urmatoarele zile. Cand se face lista, fiecare ar trebui sa spuna care sunt lucrurile de care are nevoie. Copiii vor fi bucurosi sa aleaga un fel de mancare pe care doresc sa il manance in saptamana respectiva. Este important ca fiecare membru sa participe la aceasta activitate pentru ca trebuie sa invete sa mearga la cumparaturi si singur atunci cand este nevoie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri