24 Februarie 2012 publicat în Familie 102 share-uri

Atunci cand iubim avem o stare de bine generala care ne face sa vibram si sa stralucim. Dar ce altceva mai stim despre dragoste? Iata 20 de lucruri uimitoare despre iubire.

20 lucruri uimitoare despre dragoste

1. Inelele de logodna sunt purtate pe al 4-lea deget de la mana stanga pentru ca grecii antici credeau ca acest deget are “vena amoris” (sau vena dragostei), care este conectata cu inima. Traditia inelului de logodna vine de la Arhiducele Maximillian al Austriei care, in secolul al 15-lea, i-a dat un inel logodnicei lui, Maria de Burgundia. Prima verigheta dateaza din Egiptul antic, acolo unde cercul reprezenta eternitatea, puternicul soare si deitatile lunii.

2. Oamenii de stiinta au sugerat ca mancarea gatita a dus la marirea creierului omului care i-a crescut capacitatea de a flirta cu partenerul/a de care este atras/a.

3. Trandafirii sunt florile care reprezinta dragostea, si, in functie de culoarea lor, ne dam seama de tipurile de iubire simbolizata. Trandafirii rosii sunt pentru dragoste adevarata si pasiune, rozul deschis inseamna dorinta, pasiune si energie iar rozul inchis inseamna multumire. Trandafirii galbeni reprezinta gelozia sau prietenia, cei mov sau fara spini inseamna dragoste la prima vedere iar cei albi sunt simboluri ai virtutii si devotamentului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

4. In Grecia antica marul era un simbol al dragostei, la fel si celtii. Ai credeau acest lucru pentru ca, dupa ce el era cules, rezista mult timp.

5. Frunza de artar este simbolul dragostei in Japonia si in China, iar in America de Nord oamenii au paturi si asternuturi pe care este prezenta aceasta frunza. Se spune ca ea ofera linistea sufleteasca si placerea.

6. Dragostea imbunatateste sanatatea inimii.

7. Antidepresivele pot afecta nivelul de dragoste pe care un om o simte din cauza ca determina cresterea nivelului de serotonina. Nivelul mare de serotonina atenueaza efectul sentimentelor si inhiba gandurile despre partener.

8. Conform Universitatii Ruhr din Germania, atunci cand se saruta, oamenii au tendinta de a-si inclina capul spre dreapta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri