Dragostea este un sentiment nobil si lipsit de egoism, este motorul care tine cuplurile vii, este cheia fericirii. Dar ce se intampla atunci cand dragostea nu este sanatoasa si aduce suferinta? Vezi care sunt cele 6 tipuri de iubire care fac rau.

Cele 6 tipuri de iubire patologica - dragostea ce aduce suferinta

Dragoste obsesiva

Aceasta persoana se iubeste pe sine decat pe ceilalti. Relatia de cuplu cu un astfel de partener il va avea in centrul atentiei pe el si numai pe el. Partenerul obsesiv este egoist si isi se va manifesta rananind persoanele din jurul lui. Este persoana dificila vesnic nemultumita de tot ceea ce este inconjurata, care adesea se impiedica de nimicuri precum treburile casnice, si care, daca nu exista, creeaza probleme in cuplu. Acest partener are scopul de a-l face pe celalalt sa devina dependent de el, sa il iubeasca pe el, numai pe el, pentru ca sunt impreuna. Persoana care iubeste obsesiv este geloasa, si nu pentru ca ii este frica sa nu te piarda, ci pentru ca asta ar insemna sa treci peste ea, sa o subminezi, sa o umilesti. Ei ii plac partenerii slabi si dependenti, pentru ca asta ii face pe ei mai increzatori. Dragostea celuilalt partener trebuie sa fie neconditionata, ca un fel de datorie. Cu cat te vei apropia mai mult de persoana aceasta care iubeste obsesiv, cu atat ea te va indeparta mai tare. Daca vei tinde sa te departezi, te va invalui din nou numai ca sa te apropii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi


Dragostea dependenta

Persoana dependenta de dragoste a fost foarte influentata de legaturile cu parintii in copilarie. In lucrarile de specialitate se vorbeste despre un “incest emotional” in care copilul simte ca trebuie sa aiba grija de sentimentele parintilor si el interpreteaza aceasta seductie ca fiind dragoste parinteasca. La maturitate, acesti oameni au relatii de iubire dependenta si sunt confuzi in ceea ce priveste intimitatea reala. Pentru ei, dragostea dependenta este fireasca, este o conditie necesara pentru a trai. Acest partener iubeste direct proportional cu intensitatea sentimentelor nevoilor nesatisfacute din copilarie, iar stima lui de sine este scazuta de cele mai multe ori.

Persoana dependenta de iubire renunta la controlul asupra propriei vieti din teama de a nu ii rani pe cei din jur, de a-i dezamagi, din teama de esec, de vina, din furie sau respingere, de frica de a ramane singur, de se imbolnavi sau de teama de moarte. Relatia in care se afla reprezinta pentru ei o salvare din ghearele fricii si a temerilor pe care le au.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri