Arthur Aron, profesor in cadrul Universitatii Stonybrook din New York, a studiat din punct de vedere psihologic fenomenul iubirii ce are loc intre doi oameni, observand dinamica acestuia in functie de anumiti factori si imprejurari.
Cineva spunea ca dragostea este cel mai sanatos si mai just raspuns pe care viata il poate da existentei noastre. Viata nu ar mai avea culoare fara ea, soarele nu ni s-ar mai parea atat de stralucitor, lumea nu ar mai fi la fel de frumoasa, noi insine nu am mai fi noi. Avem nevoie de iubire in viata noastra la fel cum avem nevoie de aer. Si daca aceasta nu se afla in imediata noastra apropiere, o cautam noi. “Oamenii inventeaza poezii, romane, cantece, site-uri dedicate special iubirii. Totul vorbeste deste iubire. Totul se invarte in jurul iubirii. Oamenii traiesc pentru dragoste, mor din dragoste si omoara pentru dragoste. Dorinta de a iubi poate fi chiar mai puternica decat dorinta de a trai”, spune Helen Fisher, antropolog in cadrul Universitatii Rutgers.

Iubirea este o experienta impartasita de doi oameni, dinamica ei variind de la persoana la persoana si de la cuplu la cuplu. Arthur Aron, profesor in cadrul Universitatii Stonybrook din New York, a studiat din punct de vedere psihologic fenomenul iubirii ce are loc intre doi oameni, observand dinamica acestuia in functie de anumiti factori si imprejurari. Concluziile sale fac referire la conditia umana si la predispozitia omului la a se indragosti. In opinia sa, omul se afla intr-o permanenta cautare a propriului eu, simtind continuu nevoia de a se dezvolta personal. Iar relatiile pe care le construim cu cei din jur constituie principala modalitate prin care incercam sa dam o forma concreta acestei dorinte de perfectionare. “Am descoperit in cercetarile noastre cat de important poate fi pentru o persoana sa se simta importanta si eficienta, mai ales in cadrul unei relatii”, spune Arthur Aron. Aceasta dezvoltare personala implica la randul sau necesitatea omului de a se simti independent.

“De obicei ne indragostim de persoanele care ni se par atragatoare si despre care consideram ca s-ar potrivi cu noi, dar suntem predispusi sa fim mai atrasi de persoanele care simt la randul lor atractie fata de noi. Doar in aceasta situatie se creeaza un prilej favorabil dezvoltarii individuale. Iar atunci cand simtim ca unele persoane se simt atrase de noi, apare involuntar un val de bucurie”, afirma acesta. Faptul ca persoana respectiva nu se simte atrasa de noi ne determina sa ne formam o parere negativa asupra propriei persoane si ca atare suntem mai putin predispusi la a ne indragosti de persoana respectiva.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri