Atunci cand femeile iubesc au un comportament similar persoanelor dependente de droguri. Se pare ca noi, femeile suntem dependente de iubire si ne este greu sa renuntam la ea.
Exista femei care iubesc, femei care iubesc mult si femei care iubesc exagerat de mult. A iubi inseamna a te bucura de ceea ce-ti ofera persoana de alaturi fara a fi nevoita sa renunti la identitatea si la propriile valori. A iubi inseamna a te darui celuilalt, a iubi inseamna ca celalalt sa-ti ofere in schimbul daruirii tale tot... daruire. A iubi insemna nu numai bucurii, sentimente profunde, vise, aspiratii, a iubi inseamna si teama, anxietate si suferinta. A iubi mult inseamna sa vrei sa te daruiesti pe tine, in mod voluntar, chiar si cand celalalt nu iti cere acest lucru sau nu asteapta asta de la tine. A iubi mult insemna sa primesti gesturi de iubire si tandrete, sa le oferi inzecit la randul tau si sa pretinzi ca nu iti mai trebuie nimic. A iubi mult inseamna a primi exact cat ti se ofera, fara sa ceri nici mai mult nici mai putin. A iubi mult inseamna sa simti recunostinta pentru orice gest minuscul ce aduce a iubire. A iubi mult inseamna a rasplati iubirea prin iubire, iar iubind pe celalalt sa iti demonstrezi tie insati cat de minunat poate fi sa uiti de tine. Caci da... a iubi o alta fiinta umana ne arata ca suntem oameni si cat de mare este capacitatea noastra de a iubi.

Nu stiu cat poate elucida stiinta misterele iubirii sau motivele pentru care iubim o anumita persoana si nu pe alta, dar conform unor studii efectuate de cercetatorii din New York, atunci cand femeile iubesc au un comportament similar persoanelor dependente de droguri. Cercetatorii au studiat modul in care functioneaza creierul persoanelor care iubesc folosindu-se de un aparat de imagistica prin rezonanata magnetica. Indragostitii au privit poze cu persoana iubita si cu persoane care le erau indiferente. In momentul in care priveau pozele partenerului, centrii creierului raspunzatori de starile emotionale si de placere erau puternic stimulati.

Se pare ca noi femeile suntem dependente de iubire si avem nevoie de ea. Si atunci cand iubim trecem prin toate starile prin care trece un dependent de droguri: la inceput testam drogul, din diverse motive si poate fara sa ne placa in mod deosebit, incepem si-l folosim cu regularitate. Urmeaza pasul urmator cand drogul devine o necesitate si simtim ca nu mai putem trai fara el. Devenim dependente de drog si ne este imposibil sa renuntam la el. In cazurile fericite, are loc ulterior o revelatie si constatam cat de mult rau ne face acest drog. Apare dorinta de a ne vindeca. Incercam sa ne debarasam de acest viciu, folosindu-ne de tratamente, de ajutorul celor din jur, de vointa si puterea proprie.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri