29 Decembrie 2011 publicat în Entertainment 16 share-uri

Cunoscuta publicului pentru rolul sau in filmul deja cult Amelie, Audrey Tautou are rolul principal in Minciuni adevarate (De vrais mensonges), o poveste amuzanta, dar teribil de incurcata, a unei iubiri neimpartasite care se complica prea mult.

Cunoscuta publicului pentru rolul sau in filmul deja cult Amelie, Audrey Tautou are rolul principal in Minciuni adevarate/De vrais mensonges, o poveste amuzanta, dar teribil de incurcata, a unei iubiri neimpartasite care se complica prea mult. Actrita franceza este la a doua colaborare cu regizorul francez Pierre Salvadori, dupa comedia romantica de succes Hors de Prix (2006). Minciuni adevarate va rula in cinematografele din Romania incepand cu 6 decembrie, la cinema Studio, Hollywood Multiplex și Grand Cinema Digiplex, in București, urmand ca in saptamanile ce urmeaza sa ajunga in toata tara, distribuit de Independenta Film.

In Minciuni adevarate, Tautou joaca alaturi de Sami Bouajila, cunoscut pentru rolul sau din Les Histoires d'amour finissent mal... en general, interpretare ce l-a determinat pe Salvadori sa il aleaga pe actorul francez de origine libiana pentru a interpreta rolul principal masculin.

Intr-o dimineata de primavara, Emilie (Audrey Tautou) primeste o scrisoare de dragoste anonima, frumoasa si inspirata. O arunca la cosul de gunoi, dar peste putin timp o ia inapoi. Isi da seama ca asta poate fi calea de a o trezi la viata pe mama ei (Nathalie Baya), singura si trista dupa ce fusese parasita de sot. Fara sa ezite prea mult, retrimite scrisoarea mamei sale. Emilie nu stie insa ca autorul ei este Jean (Sami Bouajila), timidul sau angajat. Nici nu se gandeste ca gestul ei va crea o serie de incurcaturi si neintelegeri, de care curand vor fi coplesiti toti.

Povestea din spatele filmului s-a nascut in urma unor discutii lungi intre Pierre Salvadori si co-scenaristul sau, Benoit Graffin. Cei doi se intalnesc des și stau de vorba, isi povestesc diferite intamplari din vietile fiecaruia, povești ce pot sta la baza unui viitor scenariu. De data aceasta, un personaj din povestea lui Pierre parea sa se potriveasca foarte bine cu un personaj din povestea lui Benoit. Cei doi s-au gandit ca, daca ar interpune un personaj masculin intre cele doua, ar putea rezulta o poveste comica, dar si emotionanta in acelasi timp. Asa a luat nastere scenariul pentru lungmetrajul Minciuni adevarate.

Pierre Salvadori a lucrat in trecut cu Audrey Tautou la comedia romantica Hors de Prix, care s-a bucurat de un foarte mare succes de public in Europa. Intrebat de ce a ales sa lucreze inca o data cu celebra actrita, regizorul a spus ca Audrey are o tehnica incredibila si suficient abandon pentru a nu lasa ca aceasta tehnica sa preia controlul. Mai mult, are capacitatea si modestia de a fi amuzanta, fara a fi comica, crede Salvadori. Pentru a juca rol de comedie, trebuie sa lasi mandria deoparte, sa nu arati, nici macar discret, ca esti mai bun decat personajul, continua el. De asemenea, din nou am realizat ca si eu si Audrey aveam acelasi film in cap. Intelegand exact unde vreau sa ajung, ea ma ajuta foarte mult sa fac filmul. De aceea revin la lucrul cu anumiti actori, asa cum am facut si cu Marie Trintignant sau Guillaume Depardieu: pentru ca imi devin aliati in interiorul planului, spune Salvadori.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri