Cel mai recent film in regia lui Ken Loach, Route Irish spune povestea unui contractant particular britanic in razboiul din Irak care moare in conditii misterioase pe strazile din Baghdad. Route Irish construieste tragedia pe fundalul povestii emotionante a unei prietenii adevarate si a unei iubiri.

Comunicat de presa

Cel mai recent film in regia lui Ken Loach, Route Irish spune povestea unui contractant particular britanic in razboiul din Irak care moare in conditii misterioase pe strazile din Baghdad. Cu Mark Womack, Andrea Lowe si John Bishop in rolurile principale, scris de scenaristul Paul Laverty, un colaborator indelungat al lui Ken Loach, Route Irish a debutat la editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Cannes, in competitia oficiala. Distribuit international de compania franceza Wild Bunch, lungmetrajul este adus in Romania de Independenta Film. Filmul avut premiera in Bucuresti vineri, 9 decembrie, la cinema Studio si va rula in salile Studio, Hollywood Multiplex si Grand Cinema Digiplex din Bucuresti, urmand sa ajunga in cinematografele din toata tara.

Route Irish, o poveste intriganta

Septembrie 2004. Fergus (fost membru al fortelor speciale de elita ale Armatei britanice - SAS) il convinge pe Frankie (ex-Para), prietenul lui cel mai bun din copilarie, sa intre in echipa sa de protectie din Baghdad. 10.000 de lire pe luna, fara taxe. Ultima lor sansa sa intre in acest razboi care devine din ce in ce mai comercializat. Impreuna isi risca vietile intr-un oras cufundat in violenta, teroare si lacomie, si "spalat" de un miliard de dolari americani. Trei ani mai tarziu, Frankie moare pe Route Irish, cel mai periculos traseu din lume, care leaga aeroportul din Baghdad de Zona Verde. Inapoi in Liverpool, macinat de durere, Fergus respinge explicatia oficiala a mortii lui Frankie si porneste o investigatie pe cont propriu pentru a elucida cauza mortii prietenului sau cel mai bun.

Atunci cand corpul unui soldat mort se intoarce in tara sa, este intampinat cu muzica solemna, steagul national, escorta si presa. Acest lucru nu se intampla cu acei contractanti privati, al caror numar aproximativ ajunsese la 160.000 in mijlocul perioadei de ocupatie, care mor in Irak pentru a asigura protectie. Un asemenea contractant intors din Irak mi-a spus ca locul duhnea a bani. Nu e de mirare ca soldatii prost platiti din Fortele Speciale si-au parasit postul pentru a se alatura corporatilor militare private, marturiseste scenaristul filmului, Paul Laverty. In schimbul unui salariu foarte mare si a imunitatii in fata legii irakiene, contractantii asigurau stabilitatea in zonele de conflict, numai ca, intre anii 2003 si 2009, au fost raportate o serie de abuzuri si au aparut o serie de cazuri neelucidate in care acesti contractanti au fost implicati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Principiile de bază ale mașinii CNC Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri