"Subiectul, in sine, tragic si socant, e unul, din pacate, de actualitate, ilustrand faptul ca pana si sufletele copiilor sau adolescentilor pot fi corupte de tendinta de a uri ceea ce e diferit". - Camelia Cuibus, castigatoarea Inspired - Dramaturgy 2010

Comunicat de presa

Astazi, 30 iunie, la Ceainaria Carturesti din Bucuresti, va avea loc spectacolul lectura a piesei "Ne vei lipsi, Phoebe" cu care Camelia Cuibus a obtinut locul I la Inspired - Dramaturgy 2010. Luni, 4 iulie, la Teatrul Studentesc "Podul" va avea loc premiera piesei, pusa in scena de conf. univ dr. Catalin Naum. Cele doua evenimente, organizate de Asociatia INSPIRED (www.concurs-inspired.ro) in colaborare cu Teatrul Studentesc "Podul" (www.tspodul.ro) al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti , reprezinta premiul oferit de INSPIRED tinerei scriitoare.

Premiile obtinute la Inspired - Dramaturgy 2010 ii ofera Cameliei Cuibus debutul ca dramaturg, pana acum pasiunea ei pentru teatru fiind indreptata spre regie. "Sunt studenta la regie, in anul II, la Universitatea de Arte din Tirgu Mures. Inca nu am colaborat cu niciun teatru, dar in fiecare semestru regizez o piesa cu studentii de la actorie din universitate. Fiind studenta la regie de teatru, am sperat intotdeauna sa am sansa de a scrie si de a-mi regiza propriile piese.

Cu toate acestea, temele examenelor nu mi-au permis niciodata acest lucru. Inspired a fost o provocare. A fost prima mea incercare de a scrie. Pentru prima data, am avut posibilitatea de a ma adresa unor cititori. Totodata, am primit o evaluare obiectiva din partea unor profesionisti, lucru extrem de important pentru un tanar artist aspirant.", a declarat Camelia.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Îți doresc timp… Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Castigarea sectiunii de dramaturgie a concursului de idei INSPIRED 2010 i-a oferit tinerei debutante motivatia de a continua sa scrie. "Locul I a fost total neasteptat. M-a motivat atat de mult incat am fost coplesita de un entuziasm frenetic de a scrie, de a fi creativa si de a-mi cauta personalitatea artistica. Momentan, astept rezultatele de la BBC International Playwriting Competition si ma pregatesc pentru Yale Drama Series.", a continuat Camelia.

Cele doua evenimente sunt organizate cu sprijinul Teatrului Studentesc "Podul" din Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (www.ccs.ro) , fiind puse in scena de conf. univ dr.Catalin Naum, regizor si mentor al TS Podul. Tinerii din "Podul" vor aduce in fata publicului povestea inspirata dintr-un caz real a lui Pheobe Prince, o adolescenta de 15 ani care s-a sinucis in urma repetatelor amenintari, atacuri verbale, fizice si chiar violuri, din partea colectivului scolii n care se transferase in urma cu cateva luni. Cazul ei a devenit emblematic pentru problematica violentei in scoli.

Digestie ușoară după o masă copioasă Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri