Castigatorul Marelui Premiu de la Cannes de anul acesta, Le gamin au velo al fratilor Dardenne, va fi distribuit in Romania in 2012, precedat de unul dintre cele mai discutate filme de la Cannes, Melancholia lui Lars Von Trier si de lungmetrajul care a primit Premiului Juriului, Poliss.

Comunicat de presa

Castigatorul Marelui Premiu de la Cannes de anul acesta, Le gamin au velo al fratilor Dardenne, va fi distribuit in Romania in 2012, precedat de unul dintre cele mai discutate filme de la Cannes, Melancholia lui Lars Von Trier (Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina - Kirsten Dunst) si de lungmetrajul care a primit Premiului Juriului, Poliss, in regia lui Maiwenn le Besco. Alaturi de cele trei pelicule premiate, Independenta Film va distribui alte patru filme din competitia oficiala: Le Havre, de Aki Kaurismaki, castigator al Premiului FIPRESCI (premiul criticii internationale de film), Habemus Papam, al lui Nanni Moretti si mult-asteptatele La Source de femmes, in regia lui Radu Mihaileanu si La Piel que habito, al lui Pedro Almodvar.

Fratii Dardenne au primit Marele Premiu saptamana trecuta pentru Le gamin au velo, impreuna cu Nuri Bilge Ceylan, pentru Once Upon a Time in Anatolia. Le gamin au velo va fi lansat in cinematografele romanesti in aprile, anul viitor si este povestea lui Cyril, un pusti de 12 ani, care incearca sa isi gaseasca tatal, dupa ce o vreme a stat la orfelinat. Din intamplare o intalneste pe Samantha (Cecile de France), proprietara unui salon de coafura, care il gazduieste in weekenduri. Cyril nu poate recunoaste dragostea pe care i-o da Samantha, o iubire de care are nevoie disperata pentru a-si linisti furia.

Kirsten Dunst a primit premiul pentru cea mai buna interpretare feminina pentru rolul titular din Melancholia, scris si regizat de Lars Von Trier. Un film frumos despre sfarsitul lumii, Melancholia va fi lansat in Romania pe 30 septembrie 2011, distribuit de Independenta Film. Justine (Kirsten Dunst) si Michael (Alexander Skarsgard) isi sarbatoresc nunta organizand o petrecere somptuoasa la casa surorii miresei (Charlotte Gainsbourg) si a sotului acesteia (Kiefer Sutherland). Intre timp, planeta lor, Melancolia, se indreapta catre Pamant Melancholia este un disaster movie psihologic realizat de Lars von Trier, al unsprezecealea film selectat la Cannes al regizorului danez. Printre premiile primite de el aici se numara Palme dOr-ul si Premiul pentru cea mai buna actrita pentru Dancer in the Dark si Grand Prix-ul pentru Breaking the Waves si Europa. Charlotte Gainsbourg, care joaca alaturi de Kirsten Dunst si Kiefer Sutherland in Melancholia, a primit in 2009 Premiul pentru cea mai buna interpetare feminina pentru rolul din Antichrist-ul lui von Trier.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri