Ultimul roman al unuia dintre cei mai mari prozatori americani ai secolului XX.
Daca in Evanghelia dupa Fiul (1997; aparuta la Editura Polirom in 2006) Mailer prezentase Binele absolut, Castelul din padure este un raspuns perfect simetric: Raul absolut, personificat de nimeni altul decit Adolf Hitler, este infatisat inca dinainte de a se fi nascut. Aceasta cronica mai putin obisnuita urmareste copilaria celui mai detestat personaj al secolului XX, incredintat inca din fasa lui Dieter, un diavol ucenic aflat sub directa indrumare a Maestrului Satan. Rod al unei relatii incestuoase, micul Adolf (pe numele de alint Adi) dezvolta de timpuriu o adevarata obsesie pentru materiile fecale, egalata doar de fascinatia pentru putere, cultul aproape religios al propriei personalitati si capacitatea de a domina orice persoana cu care intra in contact.

Castelul din padure este o incursiune in psihicul unei figuri demonice a istoriei, o cronica fictionala a copilariei si adolescentei lui Adolf Hitler. Desi viziunea lui Mailer asupra raului are o dimensiune religioasa si metafizica, radacina acestuia patrunde adinc in solul intunecat al ambitiilor ascunse si al dorintelor perverse. O descriere sumbra si incitanta a nasterii unui monstru.” (Publishers Weekly)

Carte aparuta la editura Polirom
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri