Krishnamurti ne recomanda sa nu cautam un sens in viata, ci pur si simplu sa o traim, caci facand aceasta cu siguranta vom implini si sensul ei. Orientarea omului catre orice alta clipa decat prezentul, il face sa piarda trairea clipei si implicit a vietii din care face parte acum. Sensul trebuie trait si nu cautat.

Comunicat de presa

Cartea lui U. G Krishnamurti este o invitatie la libertate sub forma abandonarii oricarui gand sau idee preconceputa care ne-ar putea tulbura starea naturala de ne-cunoastere. Iar aceasta stare de libertate pura este cuprinsa atat de simplu in cuvintele sale: "nu exista nimic de inteles". Cat timp vom accepta ca exista ceva ce trebuie inteles- spune U.G, straduindu-ne sa facem din intelegerea sa un scop bine definit, vom continua sa traim in suferinta si ne va lipsi curajul de a fi ceea ce suntem.

Cautarea unui sens in viata anuleaza trairea in sine; energia pe care o dedicam acestei cautari nu ne mai lasa energie sa traim. De aceea, ne recomanda Krishnamurti, sa nu cautam un sens in viata, ci pur si simplu sa o traim, caci facand aceasta cu siguranta vom implini si sensul ei. Orientarea omului catre orice alta clipa decat prezentul, il face sa piarda trairea clipei si implicit a vietii din care face parte acum. Sensul trebuie trait si nu cautat, pare sa ne spuna U.G.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Acest inamic sau "terorist" al spiritului dupa cum a fost numit U.G Krishnamurti a refuzat sa fie numit "un om iluminat" deoarece acest lucru contravine tocmai iluminarii dobandite si anume ca nu exista iluminare. Nimeni nu s-a facut atat de ascultat in lume spunand ca nu are nimic de spus, nimic de transmis, niciun mesaj de dat omenirii, negand ca vorbele sale au vreo valoare, negand ca el insusi poate ajuta pe cineva. Un astfel de om a fost U.G Krishanmurti, un om brutal de sincer, cu un curaj imens, nemilos cu sine si cu ceilalti. Cartea de fata nu ne promite nicio invatatura, in schimb ea este un manifest de curaj si sinceritate, din partea unui om catre alti oameni.

Autor: Uppaluri Gopala Krishnamurti; Carte aparuta la editura Herald


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri