Hip-hop, febra braziliana & dans contemporan este vorba despre Compania de dans Kfig (Franta). Momentan putem sa ramanem impresionati de miscari acrobatice si expresive in acelasi timp, doar privind filmulete pe YouTube. Vestea buna este ca trupa Kfig, o companie franceza de dans contemporan vine la Bucuresti.

Intalnirea cu dansatorii se da joi, 3 iunie 2010, la Teatrul Bulandra, scrie site-ul InfoDance.ro. Compania de dans contemporan Käfig va aduce publicului bucurestean o doza de frenezie, la invitatia Institutului Francez si a Ambasadei Frantei in Romania.

11 brazilieni si doua piese de cate 30 de minute:

“Agwa” (apa) este o coregrafie creata de Mourad Merzouki in septembrie 2008 in cadrul Bienalei de dans de la Lyon. Coregrafia este plasata sub semnul apei si distileaza picatura cu picatura un mesaj ecologic privind acest element fundamental”.

Un fragment din aceasta coregrafie impresionanta care se joaca vizual cu reflexiile apei, cu perfectiunea corpurilor dansatorilor si expresivitatea miscarilor lor, mai jos:

“Correria” este un spectacol unde se regaseste mai degraba hip-hop-ul intens si brut al dansatorilor brazilieni. Coregrafia pleaca de la un cotidian alert, in contratimp, o cursa frenetica si trepidanta, precum cea care ne guverneaza in prezent vietile.

Venirea companiei de dans Käfig in Romania se petrece intr-un moment in care atentia publicului se indreapta din ce in ce mai mult catre scena de dans si teatru de miscare. Pentru necunoscatori, sunt sigura ca o eventuala intalnire cu arta celor de la Käfig ar insemna dragoste de dans, “la prima vedere”.

Ju. S


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri