Soclul fostei statui a lui Lenin din Piata Presei Libere va gazdui o neobisnuita lucrare de arta contemporana, astazi la ora 21.30. Soclul fostei statui comuniste va fi suportul a trei statui muzicale vii - trei interpreti de muzica clasica ce vor prezenta cateva piese valoroase din repertoriul contemporan.

Lucrarea de arta contemporana „Replacing Lenin” ii apartine lui Andrei Ciubotaru si este primul eveniment din cadrul „Proiect 1990”, manifestare ce a fost lansata de Ioana Ciocan in ianuarie 2010 ca urmare a lucrarii „Ciocan vs. Ulyanov”.

„Proiect 1990” marcheaza o serie de evenimente care au ca scop amplasarea unor lucrari de arta contemporana pe soclul din Piata Presei, ramas liber inca din 1990. Inlaturarea statuii lui Lenin a lasat un gol social si estetic in spatiul bucurestean. E momentul ca acest spatiu sa fie redat circuitului cultural al capitalei, iar "Proiect 1990" isi propune sa faca exact acest lucru.

Cele trei sculpturi vii sunt reprezentate de trei muzicieni de seama: Alexandru Tomescu, care in septembrie 2007 a castigat dreptul de a canta la faimoasa vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioada de cinci ani, Razvan Suma si Horia Mihail, care impreuna alcatuiesc „Romanian Piano Trio”.

Pe 27 mai 2010 la ora 21.30 in Piata Presei Libere, Andrei Ciubotaru transforma „Romanian Piano Trio” intr-un „monument viu” care sa marcheze constiinta contemporanilor, printr-un manifest pentru democratizarea artei, un concert in aer liber pe soclul fostei statui a lui Lenin.

Sursa foto: Horia Varlan


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri