O carte ce trateaza modurile de exprimare a frumusetii, descoperind aventura cautarii frumusetii pe parcursul a 100.000 de ani.

O alta transformare semnificativa a avut loc in acelasi an, cand Contesa de Castiglione, acuzata pentru excentricitatile sale, s-a retras in camera obscura de fotografie. Rezultatul s-a concretizat intr-o expozitie care o prezenta pe contesa in 400 de fotografii.

Daca pana atunci doar pictorii erau capabili sa produca portrete realiste, pana la sfarsitul secolului XIX in orice familie respectabila a clasei mijlocii se afla un portret al membrilor familiei.

Frumusetea, un subiect care revenea in mod exclusivist in aria de preocupare a artistilor si filosofilor, a coborat din idealul absolut in realitate. Aici s-a dispersat intr-o multitudine de fragmente, a caror dezvoltare a fost franata sau incurajata de cultura de masa.Uniformitatea frumusetii clasice a fost inlaturata de stilurile rebele. Astfel ii gasim in muzica pe Elvis Presley, Bob Dylan, Mig Jagger, Madonna, sau, in film, pe James Dean sau Ava Gardner.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Copyright imagine: © Rue des Archives / AGIP

In secolul 20, comportamentul social s-a eliberat. Epoca moderna devine a individualitatii, pe masura ce barbatii si femeile incep sa valorizeze mai mult vietile lor personale. Este perioada luptelor pentru egalitate sociala in diverse zone: lupta impotriva rasismului, impotriva homofobiei, pentru emanciparea femeilor, pentru castigarea dreptului de a alege propriul destin. Aceste miscari au avut un impact sociologic si psihologic asupra aventurii in cautarea frumusetii, intr-o perioada in care industria a democratizat frumusetea si culturile occidentale au inventat starurile de film.

Viitorul – De la Homo sapiens la Cyber sapiens

Inceputurile erei digitale prevestesc un nou tip de frumusete. Individualismul, feminismul, revolutia sexuala, destigmatizarea homosexualitatii au dus la atenuarea granitelor care delimiteaza sexele, promovand libertatea individuala. Suntem mai liberi ca niciodata sa manipulam asteptarile societatii, dar si varsta sau sexul biologic. Cercetarile avansate in stiinta biologica vor amplifica aceste tendinte sociale oferind noi perspective.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri