O carte ce trateaza modurile de exprimare a frumusetii, descoperind aventura cautarii frumusetii pe parcursul a 100.000 de ani.

In filosofiile, religiile, miturile lumii antice, ritualurile legate de frumusete presupuneau utilizarea unei game foarte variate de pudre, creme, parfumuri, coafuri elaborate si, mai ales, un lux incredibil. Din Egipt pana in Grecia, Roma, China, India si Mezo-America, societatile umane si-au exprimat o fascinatie constanta fata de frumusete, avand o influenta de durata asupra lumii moderne.

Perioada clasica. Confruntari.

Valorile estetice, forma corpului si preferintele variaza de la o tara la alta. Regasim estetica pretioasa a Spaniei, cu picturi in care corpurile sunt aranjate geometric, ierarhiile sunt bine determinate, intr-un spatiu solemn, extins, dar si infexiunile curbe ale artei flamande, caracterizate prin spontaneitate, scene din viata de zi cu zi, ce au loc intr-un spatiu privat, intr-o atmosfera familiala. Cele doua idealuri de frumusete opuse sunt diferite de ce se intampla, spre exemplu, in Italia, unde descoperim in picturile secolului al XV-lea, o ascensiune a lui Venus fata de Fecioara, prezenta corpului feminin fiind din ce in ce mai accentuata. De cealalta parte a lumii, estetica frumosului avea a baza florile, exprimand natura efemera a vietii si subliniind importanta parfumurilor, iar expresiile fetei sunt atat de bine controlate, incat aceasta seamana cu o masca.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Copyright imagine: © La Collection / Artwork

In perioada medievala si perioada moderna timpurie constatam o tendinta mondiala de trecere rapida de la o moda la alta, reflectand creativitatea umana nelimitata. Stiinta a inceput sa aiba un rol important in cautarea frumusetii, desi, uneori, era incriminata de religie. Este perioada in care moda incepe sa treaca de la cultura la alta, pe masura ce se dezvolta legaturile intre state, iar frumusetea feminina devine tiparul de frumusete.

Modernitate. Globalizare.

In 1855, la Paris, cu ocazia Expozitiei Universale, Regina Victoria a atras toate privirile. Nuanta mov a rochiei pe care o purta i-a fascinat pe participanti: nimeni nu mai purtase asa ceva pana atunci. Si pe buna dreptate: materialul era vopsit cu un colorant sintetic care tocmai fusese inventat: moveina. Au urmat alizarina si alti coloranti, transformand rapid ritualurile frumusetii, precum si modul de utilizare a bijuteriilor si cosmeticelor.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri