"De-a avangarda" va cuprinde informatii despre patru artisti avangardisti romani expusi in Galeria Nationala (Victor Brauner, Marcel Iancu, Hans Mattis-Teutsch, Max Hermann Maxy), diferite jocuri interactive, reproduceri color, toate intr-un formula grafica atractiva.

Muzeul National de Arta al Romaniei a fost desemnat castigator al premiului REHAU SEE Arts Education Award Kids need the arts every day acordat de Grupul REHAU impreuna cu organizatia culturala KulturKontakt din Austria. Premiul isi propune sa contribuie la dezvoltarea departamentelor educative ale muzeelor si sa promoveze rolul artei in randul copiilor din sud-estul Europei. Muzeul a participat la concurs cu proiectul intitulat Avangarda.

Premiul in valoare de 19.000 de euro este oferit de Grupul REHAU pentru conceptul, managementul si realizarea celui mai bun proiect educativ din 2009, precum si intr-o bursa pentru un educator muzeal oferita de organizatia culturala KulturKontakt din Austria, la un muzeu din Viena, timp de patru saptamani.

Prin proiectul Avangarda, MNAR va realiza o carte pentru copii de 6-10 ani, ce se doreste a fi un instrument de a intelege arta adaptat varstei lor. O astfel de carte de arta pentru copii este printre putinele initiative de acest gen din Romania si este o completare si o continuare fireasca a activitatilor si materialelor educative pe care MNAR le ofera deja publicului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

Cartea se va intitula De-a avangarda si va cuprinde informatii despre patru artisti avangardisti romani expusi in Galeria Nationala (Victor Brauner, Marcel Iancu, Hans Mattis-Teutsch, Max Hermann Maxy), diferite jocuri interactive, reproduceri color, toate intr-un formula grafica atractiva. Lansarea cartii va avea loc in luna februarie a anului viitor.

Cartea va fi prezentata in cinci scoli din Bucuresti, elevii fiind invitati apoi la muzeu sa afle mai multe despre avangarda artistica si sa participe la un atelier de creatie unde vor avea prilejul sa invete tehnici artistice neconventionale. De asemenea, cartea va fi oferita bibliotecilor a 30 de scoli bucurestene, precum si participantilor la programele pentru familii organizate de MNAR.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri