Saxofonistul roman de renume mondial Nicolas Simion prezinta compozitii din discografia celor doi artisti, caracterizate de ingemanarea dintre jazzul contemporan si muzica traditionala din Balcani.

In cadrul expozitiei de fotografie Lumina si umbre in Balcani de la Libraria Carturesti (Galeria sub_carturesti, Strada Arthur Verona), Fundatia Culturala Greaca organizeaza concertul de muzica de jazz sustinut de Dimitris Vasilakis si de Nicolas Simion.

Saxofonistul, interpretul si compozitorul de renume international Dimitrios Vasilakis prezinta un nou program de jazz, la care participa muzicieni din Grecia si din alte tari balcanice, cu scopul de a sublinia elementele comune existente in muzica popoarelor balcanice, prin intermediul caracterului universal al jazzului.

La Bucuresti, alaturi de cvartetul sau, saxofonistul roman de renume mondial Nicolas Simion prezinta compozitii din discografia celor doi artisti, caracterizate de ingemanarea dintre jazzul contemporan si muzica traditionala din Balcani.

Albumul Daedalus Project Labyrinth al lui Dimitrios Vasilakis a fost votat de BBC pe locul al II-lea la categoria Cel mai bun album al anului 2002 si a participat la turnee in Europa, America, Africa si Asia. Aparitii la Birdland, Sweet Rhythm, Zinc, Tonic Jazz Clubs New York, Yale, American Museum in Washington DC, London Jazz Festival, Royal Festival Hall, Teatrul Lykavittos, Herodeion.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! Smiley se mută în America. Adevăratul motiv pentru care părăsește România

A colaborat cu mari nume ale jazzului, precum Jeff Tain Watts, David Liebman, Abdullah Ibrahim, Marc Johnson, Theodosii Spassov, Essiet Essiet, Adam Nussbaum, Andy Sheppard, Jamie Cullum, Ralph Peterson.Totodata, Dimitrios Vasilakis isi continua programul sau educativ impreuna cu tinerii membri ai formatiei The Greek Gang, in colaborare cu British Council, Tomorrows Warriors si cu Fundatia Culturala Greaca.

Nicolas Simion traieste la Kln, unde prezinta Balkan jazz Project, si colaboreaza cu personalitati de seama ale jazzului contemporan, precum Art Farmer, Leo Wright, Idris Muhammad, Jim Pepper, Christian Muthspiel, Lonnie Plaxico, Ed Schuller, Mal Waldron, fiind considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai jazzului balcanic.

Libraria Carturesti
24 Iunie 2009, ora 18:00 - 19:30


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri