In fiecare seara de duminica, in luna septembrie, TV5MONDE va propune sa redescoperiti, in cadrul Cinematografului TV5MONDE de duminica seara, Colectia Isabelle Huppert: patru mari filme care au marcat cariera acestei icoane a cinematografului francez.
Regia: Joseph Losey (Franta, 1982)
Scenariul: Monique Lange, Joseph Losey, dupa un roman de Roger Vailland
Distributia: Isabelle Huppert (Frederique), Jeanne Moreau (Lou), Jean-Pierre Cassel (Rambert)
Palmares: Premiul Cesar (1983) pentru Cea mai buna imagine

EAUX PROFONDES
Duminica, 24 septembrie, de la miezul noptii
Vineri, 29 septembrie, de la 19:40

Cu opt ani in urma, Vic s-a casatorit cu Melanie, o femeie mult mai tanara decat el. Treptat, dragostea lor s-a transformat intr-o pasiune periculoasa. Lui Melanie ii place sa se afiseze cu amantii sai si nu ezita sa ii aduca acasa. Vic o avertizeaza: ii va omori pe cei care se vor apropia prea mult…
Regia: Michel Deville (Franta, 1981)
Distributia: Isabelle Huppert (Melanie), Jean-Louis Trintignant (Vic Allen), Marie Trintignant

---------

Despre Isabelle Huppert

Inainte de Cesar-ul pentru rolul din Elle, Isabelle Huppert primise deja prestigiosul Premiul Cesar pentru Cea mai buna actrita pentru interpretarea personajului sau din La Ceremonie, filmul lui Claude Chabrol, in 1996.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Actrita a fost onorata cu numeroase premii internationale, printre care: doua Premii pentru Cea mai buna interpretare feminina la Festivalul de la Cannes, un Urs de Argint la Berlinale, doua Premii Coppa Volpi la Mostra de la Venetia si un BAFTA in Marea Britanie.

Isabelle Huppert este una dintre actritele iconice ale regizorilor Claude Chabrol (a jucat in sapte dintre filmele lui), Benoit Jacquot (sase filme) si Michael Haneke (patru filme).

Binecunoscuta sa rivalitate cu Isabelle Adjani, nascuta dintr-un conflict in dragoste, a dus la o relatie tensionata pe platourile de filmare ale filmului Les Sœurs Bronte, unde cele doua actrite au avut de filmat multe scene impreuna.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri