La Targul de Antichitati Taranesti vor participa aproximativ 40 de colectionari din toata tara cu obiecte vechi, de colectie. Prin acest targ se doreste prezentarea unei imagini vii a ceea ce a insemnat gospodaria taraneasca in ansamblul ei, la un moment istoric dat, iar pe de alta parte, salvarea obiectelor de la uitare si degradare si reintroducerea acestora intr-un circuit al civilizatiei contemporane.

Muzeul Taranului Roman a obisnuit publicul din Bucuresti cu o serie de targuri de mesteri, organizate la date fixe, legate de marile sarbatori crestine. De data aceasta propunem un altfel de targ, un Targ de Antichitati Taranesti, la care vor participa aproximativ 40 de colectionari din toata tara cu obiecte vechi, de colectie.

Ne dorim, pe de o parte, sa prezentam o imagine vie a ceea ce a insemnat gospodaria taraneasca in ansamblul ei, la un moment istoric dat, iar pe de alta parte, sa salvam obiectele de la uitare, degradare si sa le reintroducem intr-un circuit al civilizatiei contemporane.

Vor fi expuse in cadrul targului: covoare, stergare; piese de costum popular; icoane pe lemn si pe sticla, cruci, pristolnice; ceramica; mobilier crestat, pictat - lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri; donite, vase din lemn, putinei, cauce; furci de tors, fuse, roti de tors, vartelnite; clante, grile de fereastra; felinare, ceasuri, candelabre, piulite si rasnite de alama etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Un loc aparte il vor ocupa publicatiile socio-etnografice din perioada interbelica, bancnotele vechi pictate de Nicolae Grigorescu si timbrele cu subiecte etnografice.

Targ de Antichitati Taranesti, sambata, 23 si duminica, 24 mai, orele 10:00 18:00

Pret bilet: 6 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri