Pentru acest roman, Lydie Salvayre, nume de rezonanta al literaturii franceze actuale, a primit in 2014 premiul Goncourt.

Nume de rezonanta al literaturii franceze actuale, Lydie Salvayre a primit pentru romanele sale mai multe premii importante, culminand in 2014 cu Premiul Goncourt pentru "Sa nu plangi". Opera sa este tradusa in peste douazeci de limbi.

Nonagenara Montserrat, imputinata de varsta si de boala, rememoreaza, intr-o savuroasa si lipsita de pudibonderii franceza amestecata cu spaniola, cele mai fericite si tragice clipe ale vietii ei, toate din vara anului 1936, cand Spania era scindata intre miscarile politice divergente, intre ideal si crima.

La cincisprezece ani, Montse, o fata dintr-un catun catalan, ajunge in Barcelona revolutionara, unde descopera dragostea si libertatea. Insa euforia inceputurilor este intunecata violent de tavalugul razboiului. In Palma de Mallorca, teritoriu franchist, Georges Bernanos consemneaza in Marile cimitire sub luna, pamflet publicat in 1938, regresia semenilor sai la stadiul de animalitate si de acceptare a ororii, sub patronajul unei Biserici care si-a tradat menirea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Autor: Lydie Salvayre

Carte aparuta la editura Humanitas Fiction si disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri