2 Iulie 2015 publicat în Entertainment 41 share-uri

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va invita sa vizitati expozitia de fluturi tropicali vii Culorile prind aripi, deschisa in perioada 30 iunie - 6 septembrie 2015, in gradina muzeului.

Comunicat de presa

Fluturii au aprins imaginatia oamenilor din cele mai vechi timpuri. De cele mai multe ori ei sunt perceputi atat ca simboluri cvasi-universale ale frumusetii delicate si efemere, cat si ca exemple extreme ale transformarilor surprinzatoare pe care le poate suferi o fiinta vie in decursul existentei sale.

Expozitia "Culorile prind aripi" ofera deopotriva posibilitatea observarii si cunoasterii aprofundate a vietii si obiceiurilor unor specii de fluturi tropicali vii cat si sansa unei relaxari intr-un spatiu deosebit, in compania unor insecte deosebit de atragatoare.

Dintre speciile care pot fi admirate in cadrul expozitiei putem aminti pe Morpho peleides, supranumit si imparatul. Culoarea albastra metalizata a fetei superioare a aripilor acestui fluture nu este rezultatul prezentei unui pigment, ci se datoreaza unui efect optic produs de structura microscopica a solzilor ce acopera aripile acestei insecte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Papilio palinurus (Coada randunicii de smarald) este o specie larg raspandita in padurile tropicale din sud-estul Asiei; numele stiintific al acestei specii aminteste de carmaciul uneia din navele lui Aeneas, celebrul erou din Eneida, aluzie la zborul rapid, cu schimbari bruste de directie, al acestor fluturi.

Vizitatorii expozitiei "Culorile prind aripi" pot fi martori la nasterea unor fluturi, asistand la momentul in care acestia parasesc invelisul de nimfa.

Speciile ce pot fi admirate in cadrul expozitiei "Culorile prind aripi" sunt larg raspandite in regiunile tropicale din America, Africa si Asia, ele putnd fi observate in natura doar la mari distante de zona geografica a tarii noastre.

Cu toate ca nici una dintre speciile prezente in cadrul expozitiei nu este amenintata cu disparitia, frumusetea si fragilitatea exponatelor vii atrage atentia asupra necesitatii conservarii acestor insecte delicate prin masuri specifice, adaptate fiecarui caz in parte. Prin intermediul acestei expozitii, vizitatorii au posibilitatea sa cunoasca indeaproape un grup de animale cu un mod de viata fascinant si sa admire in acelasi timp bogatia de culori si forme atat de des intlnita la fluturii diurni din zonele tropicale.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenti si pensionari si 12 lei pentru adulti. In cazul achizitionarii unui bilet comun pentru vizitarea ambelor expozitii temporare (Tesaturi periculoase si Culorile prind aripi), pretul biletului este de 15 lei pentru copii, studenti si pensionari si 20 lei pentru adulti. Copiii cu varsta mai mica de 3 ani beneficiaza de acces gratuit in cele doua expozitii.

Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.30 (ultimul vizitator intra la ora 18.00).

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com

Foto homepage: Fluture, floare salbatica @ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri